PGs Sound no 58

Veckans lista gästas av en av de bästa teamgubbarna som jag jobbat med, Calle Persson. Fysioterapeut som valde flytta till Aussieland. Här får han chansen att ge lite tips från Australien. Han och familjen följer oss och har satt BK Häcken på Kartan i Australien också, välkommen Calle!

Hej! Calle Persson här. Har nyligen flyttat till Australien och påbörjat en master utbildning inom fysioterapi. Har arbetat på BK häcken som fysio under de senaste 7 åren. Har spenderat åtskilliga timmar i buss med ledargänget där musikquiz är ständigt på schemat. Utan att ljuga så har jag kanske skramlat ihop 3 rätt under alla dessa år…(och då har jag chansat…) Men musik för mig handlar om att varva ner och njuta av en skön rytm och inte memorera artist namn, så därför bjuder jag på följande låtar… Luta er tillbaka och njut!!!

1. Bon iver – Holocene

2. Jack Johnson – Better together

3. Ben harper – Amen omen

4. Xavier Rudd – Follow the sun

5. Angus and Julia stone – Paper aeroplane

Tack Calle. Från mig blir det lite blandad kompott. Först 5 lite äldre,

6. The Delta riggs – Penny drops. Såg dem i en gränd i Melbourne 2012 när vi bodde hos och hälsade på Calle med familj i Australien. En av mitt livs läckraste liveupplevelser!!

7. Michael McDermott – Train. En Calle-artist. Tror att han går loss på den här typen av bra trad rock. Riktigt bra artist som föll bort ett tag

8. Plusgrader – När allting faller sönder. Bör spelas efter tunga förluster för att inse att det bara finns en väg ut!! Upp, stå upp och på det igen!!

9. The Screaming blue messiah – Happy home. En låt som alltid gör mej på bra humör. Tyvärr upplösta men minnen finns kvar av ett tre manna band med PASSION och ATTITYD!!

10. Tommy Tokyo – Jenta. Norsk bra musik. Följt Tommy under många av sina engelska plattor, här för första gången på norska. Håller bra det också!!

Och så lite nytt:

11. The Cadillac three – Peace, love and dixie. Så här ska riktigt bra rock låta. Clutch- känsla. Bara skutta ut i regnet och rocka!

12. The Phoenix foundation – Bob Lennon John Dylan. Calle lyckades i Genua gissa på ”Bröderna Abba” när Australiens Bee Gees visades på tv!! Här får du gissa vilka nya zeeländska PF sjunger om.

13. Danny and the champions of the world – Precious cargo. Så bra soulpop- grupp som denna är svår att finna. Ytterligare ett mästerverk

14. Courtney Barnett – Nobody really cares if you go to my party. Australiens Patti Smith, så bra trio live också. Karismatisk tjej som går i Patti skolan

 15. Pelle Lundblad & Steam Mill county band – När vi blir stora. Fd klasskompis som i UNT fick 4/5. Den här skivan som handlar om Uppsala, nostalgi för mej och bra musik i Younganda. 

Så får det bli Calle och alla, hoppas komma Down under något år på nytt besök, ha de bäst!

/ PG

Min spotifylista hittar du genom att klicka här: PGs SOUND

Huvudpartner

Officiella branschpartners