Roberto Carlos till Bravida Arena

BK Häcken möter Delhi Dynamos

Den indiska fotbollsklubben Delhi Dynamos FC, med bl a Florent Malouda, John Arne Riise och spelande tränaren Roberto Carlos i truppen, är i Göteborg på träningsläger och nästa vecka möter de Bollklubben Häcken i en träningsmatch. Torsdagen den 10 september kl 18.00 är det avspark på Bravida Arena. Då båda klubbarna arbetar aktivt med sociala frågor i respektive hemstad har man beslutat sig för fri entré till matchen. Detta för att ge möjlighet till alla att kunna ta del av fotbollsfesten.

Delhi Dynamos president Prashant Agarwal och Dennis Andersson har, genom Gothia Cup, en god relation. Något som resulterat i ett samarbete där träningsmatchen bara är en del. 

–  Fotbollen i Indien växer så det knakar. Därför känns det oerhört stimulerande för oss att ha det här samarbetet med en klubb från ett av världens fotbollstokigaste länder, säger BK Häckens klubbdirektör Dennis Andersson. – Nästa år kommer vi att få se några av Indiens bästa ungdomslag i Gothia Cup och i oktober åker vårt U17-lag till Delhi för att delta i en stor turnering som enda utländska lag.

Delhi Dynamos är en klubb i den nystartade indiska ligan ISL – Indian Super League – som förbereder sig för sin andra säsong med ett två veckor långt träningsläger på Kviberg. De slutade femma i ligaspelet men har alltså förstärkt laget med spelande manager Roberto Carlos (Brasilien, Inter, Real Madrid och Fenerbahce bl a), franska landslagsmannen Florent Malouda (Lyon, Chelsea) samt John Arne Riise (Liverpool, Roma). Matchen mot Häcken, och träningslägret i Göteborg, är en viktig del i lagets förberedelser inför säsongen 2015-16.

Bollklubben Häcken kommer å sin sida att använda matchen för att komma igång efter landslagsuppehållet och slipa formen inför de avslutande åtta omgångarna av Allsvenskan.

bkhacken.se

Huvudpartner

Officiella branschpartners