Seger mot Falkenberg

Häcken besegrade Falkenbergs FF med 2 – 1 på bortaplan. Målskyttar för Häcken var Martin Ericsson på straff samt Paulinho. Både Ivo Pekalski och hans ersättare Samuel Gustafson fick utgå skadade redan i första halvlek.
– En glädjande seger i en svår bortamatch. Falkenberg är ett fysiskt starkt lag och vi tog kampen samtidigt som vi klarade att vara skickliga med bollen, vi hade bra chanser att utöka till 3 – 0 men orkade hålla emot, säger Peter Gerhardsson.

Den första halvleken var spelmässigt jämn med ganska slarvigt spel från båda lagen. Ivo Pekalski föll oattackerad ihop och tvingades byta med en befarad knäskada. In kom Samuel Gustafson som efter att han varit på planen knappt tio minuter kolliderade med en motståndare och fick en smäll mot huvudet. Även han fick byta, in kom René Makondele. Vid det laget ledde Häcken med 2 – 0.

Jeremejeff rycker i djupled och dras ned i straffområdet. Straff, och Martin Ericsson sätter säkert bollen bakom Martler i FFF:s mål efter en kvart. 20 minuter senare drar Abubakari på från distans, Martler räddar men Paulinho hugger på returen och utökar Häckens ledning. Hemmalagets chanser går antingen utanför eller så ingriper en resolut Peter Abrahamsson. 

I andra halvlek både kunde och borde Häcken avgjort matchen – först är Alexander Jeremejeff sopren från halva planen men Martler räddar avslutet. Även Paulinho är fri men hans skott träffar målvakten i huvudet. Jeremejeff nickar i stolpen, drar returen på målvakten och när han skyfflar in bollen har domaren blåst av för hemmafrispark.
Istället kvitterar till slut Falkenberg men Abrahamsson håller kvitteringsmålet borta med benägen hjälp av sina lagkamrater.

Ivo Pekalskis knäskada undersöks imorgon måndag.

Huvudpartner

Officiella branschpartners