Storseger mot Halmstad

Bollklubben Häcken gjorde en utmärkt insats mot Halmstads BK och Paulinho slog till hela tre gånger i matchen som slutade 4 – 1 efter att även Alexander Jeremejeff nätat. Som vi tidigare berättat skänker BK Häcken 10.000 kr för varje gjort mål i Halmstadsmatchen till UNICEF:s Barn på Flykt. I matchen som slutade 4 – 1 stod Häcken för samtliga mål i matchen eftersom 0 – 1 var ett självmål. Därmed blir alltså den totala summan 50.000 och inte 40.000 som tidigare rapporterats.

Bollklubben är fortsatt obesegrade på Hisingen och har nu gjort 15 mål på sex allsvenska matcher på Bravida Arena.
– Vi tar oss successivt in i matchen spelmässigt efter baklängesmålet och Paulinho står för två riktiga pärlor som gör att vi kan gå in i halvtid med en ledning, säger Peter Gerhardsson. Efter 3 – 1 har vi bra kontroll på matchen och kunde kanske gjort några mål till.

Matchens första 20 minuter var spelmässigt jämn och inget lag skapade någon riktigt het målchans. Men efter 22 minuter fick Halmstad en frispark som Abubakari olyckligt skarvade in i eget mål och som på en signal flyttade Bollklubben fram positionerna. Paulinho avslutade ett fint anfall med att nicka över innan duktige Matthew Rusike testade Abrahamsson med ett skott. Lagkapten Martin Ericsson klackar efter en halvtimme bak bollen till Paulinho som driver inåt från vänster och drar på ett stenhårt skott i bortre krysset. 1 – 1 blir med tre minuter kvar av första halvlek 2 – 1 efter att Nasiru Mohammed spelat Paulinho som stillastående vänder upp och sätter bollen i vänstra krysset.

Efter mindre än fem minuter av andra halvlek visar Jeremejeff framfötterna och drar på ett fint skott i undersidan ribban och ut, kapten Ericsson, som spelade fram, skjuter returen som styrs till hörna. Samuel Gustafson hittar plötsligt fram med en genomskärare till en framstormande Jeremejeff, som med en framstormande målvakt och försvarare i ryggen elegant chippar över Lukic i Halmstad-målet. Underläget med 0 – 1 har vänts till 3 – 1 på 30 minuters spel. Paulinho överraskar alla på en hörna där han spelar kort bakåt till Ericsson, får tillbaka bollen och ur nästan ingen vinkel alls skruvar in bollen. Var? I krysset naturligtvis.

Både Jeremejeff och Ericsson har möjligheter att sätta femettan och Paulinho spelar fotboll på ett sätt och på en nivå man inte ser så ofta, dock får ingen av dem in bollen och matchen slutar 4 – 1 till Bollklubben Häcken. 
– Vi bearbetade dem, framförallt via kanterna och till slut öppnade det upp sig. Sen är det ju Paulinhos skicklighet som avgör matchen – han har alltid haft ett mycket bra tillslag och nu har han tränat in sig på underlaget och bollen, säger Peter Gerhardsson, som även berömde Tefu Mashamaites debut i gulsvart.

Huvudpartner

Officiella branschpartners