Tre mål framåt för Häcken

BK Häcken besegrade Åtvidaberg med 3 – 0 på Bravida Arena inför 1823 åskådare. Alexander Jeremejeff blev tvåmålsskytt och René Makondele satte trean i slutminuterna. Häcken fick spela 55 minuter med en man mer efter att en Åtvid-spelare blivit utvisad.
– Vi hade en förväntad matchbild fram till utvisningen, då var det nyttigt att vi gått igenom hur vi ska spela med en man mer, säger Peter Gerhardsson. Det vi inte gjorde mot AIK i lördags det gjorde vi idag. Vi gör två fina mål i första halvlek och är mer cyniska i andra och täpper till samtidigt som vi kontrollerar spelet.

Ja, de första 35 minuterna av matchen såg ut som kanske de flesta förväntade sig; Häcken hade bollen och initiativet medan Åtvidaberg mest inriktade sig på fasta situationer. Både Martin Ericsson och Samuel Gustafson kom fria med utmärkta målvakten Jansson som räddade båda gångerna. Mohammed Abubakari drog på en riktig mörsare uppe i krysset från distans men Jansson var med där med. Sen kom de sex minuter då matchen avgjordes.

Månz Karlsson får rött kort efter en armbåge i Häckens straffområde. I nästa anfall skarvar Alexander Jeremejeff snyggt in Martin Ericssons inspel i mål och Häcken tar ledningen. Abubakari har en bra chans men ännu en gång står Jansson i vägen. Nasiru Mohammed har en fin aktion ute på sin högerkant och spelar in till Jeremejeff som sätter kvällens andra mål, han har nu gjort fyra mål på sina tre senaste matcher. Då har Häcken spelat i numerärt överläge i sex minuter och man går med en tvåmålsledning in i halvtidsvilan.

Den andra halvleken är Häcken helt överlägsna och det enda som saknas är att få in bollen i mål, den officiella statistiken säger att Häcken har 18 avslut på mål totalt i matchen, mot Åtvidabergs två. Paulinho är ytterst nära att öka på sin målskörd flera gånger, Samuel Gustafson likaså och Abubakari drar på en ny dônare i krysset men Jansson stoppar allt. Även inbytte Pekalski kommer till en fin chans innan, till slut, Paulinho serverar René Makondele vars precisa skott överlistar målvakten.

Och medan regnet börjar ösa ner över Hisingen blåser domaren av för full tid och förkunnar att Häcken tagit ytterligare tre poäng på sin hemmaplan. Målsnittet framåt på Bravida justeras upp till 2,935 och gulsvarta Bollklubben är fortsatt obesegrade på sin hemmaplan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners