U19: Derbyseger med 2-0

BK Häcken och GAIS gjorde upp om tre poäng under fredagskvällen på Bravida Arena i en match där gulsvart var piskade att vinna för att hänga på serieledande IFK Göteborg.

– Det var en bra genomförd match. GAIS kom till spel med fem spelare på mitten och utgick från en lägre press än vad vi väntat oss, vilket gjorde att vi inte fick upp tempot i första halvlek. Det skapades inte mycket målchanser, säger Emil Alexandersson som för dagen fick vikariera som huvudtränare då Teddy Olausson är iväg på landslagsuppdrag med P18-landslaget. 

0-0 såg ut att bli halvitdsresultatet, men i 45:e minuten pekade domaren på straffpunkten och fram klev Robert Lipovac som sköt in 1-0 till Bollklubben.

– I andra halvlek ökar vi tempot betydligt. Vi har fler spelvändningar, allt går mycket fortare och de får det lite tuffare. Vi har runt 70 % av bollen och en drös med målchanser, men vi är för ineffektiva i avslutsmomenten. Trots att vi äger det mesta är de inte alls ofarliga. De skapar tre heta målchanser i andra halvlek, men vi lyckas reda ut det tack vare bra målvaktsspel, fortsätter Alexandersson.

I minut 76 avgörs matchen när Robert Lipovac återigen skriver in sig i målprotokollet och gör 2-0!

–   Vi gör en bra prestation, framför allt i andra halvlek, avslutar Alexandersson och slänger ut extra pluspoäng till Emre Patat, Elias Gustafson, Daniel Krezic och Rasmus Andernil.

Huvudpartner

Officiella branschpartners