2 – 2 mot FCK

Häcken spelade oavgjort, 2 – 2 mot danska FC Köpenhamn i en träningsmatch på tisdagen. Bollklubben kvitterade FCK:s ledning till 1 – 1 via Abubakari och tog även ledningen genom Hemmen innan danskarna kvitterade. Häcken har på senaste tiden under Peter Gerhardsson tagit för vana att spela just 2 – 2 mot danska lag, det här var tredje gången på drygt ett år.
– Vi fick en riktigt bra genomkörare mot ett topplag, säger Gerhardsson. Vi blev utmanade fysiskt, taktiskt och tekniskt och svarade bra på det.

Bollklubben inledde matchen bra men fick i rask takt göra tre oplanerade byten på Jeremejeff, Wahlström och Rexhepi redan under första halvlek. På de två förstnämnda var det mer säkerhetsåtgärder medan Dardan Rexhepi fick en fotskada som ska undersökas imorgon onsdag. Någon större fara för deras medverkan på måndag mot GIF Sundsvall på måndag ska det förhoppningsvis inte vara. FCK tog ledningen i första halvlek innan Häcken vände underläget till ledning, först genom ett skott från Mohammed Abubakari och sedan ledningsmålet där Samuel Gustafson slår en fin passning till Michiel Hemmen som tråcklar sig igenom försvaret och placerar in 2 – 1.

Häcken har en bra period men FCK får ett friläge som de förvaltar genom Bashkim Kadrii. 2 – 2 står sig matchen ut trots att båda lagen har chanser att ta ledningen.
– Det kändes definitivt som mer än en träningsmatch, det här var allvar för båda lagen, avslutar Gerhardsson.

(Fotograf: Torkil Fosdal, FCK.DK)

Huvudpartner

Officiella branschpartners