Akademin: Dramatiken växer

Det utspelades en thriller under fredagen på Bravida Arena. U19 gästades av ett fokuserat IF Elfsborg som skuggade tätt bakom de gulsvarta inför denna omgång. Tre tunga poäng stod på spel i kampen om slutspelsplatsen.

Gästerna från Borås fick en bra start och utdelning under matchens första 30 minuter när laget gick till paus med 2-o i ryggen. Sebastian Nydén satte 1-0 efter 14 minuter och Linus Andersson kunde öka på till 2-0 bara två minuter senare.

Bollklubben tog över taktpinnen i andra halvlek men åkte på en omställning som betydde 3-0 till Boråslaget. Daniel Krezic tände dock hopp i matchen igen med sin reducering med 20 minuter kvar. Dessvärre fick mittbacken Don Pattannapong sitt andra gula kort och Häcken fick jaga mål med en spelare mindre.

Krezic skapade stor spänning i matchen genom att göra sitt andra mål för dagen – dock kunde Elfsborg hålla undan och ta tre tunga poäng som betyder att lagen nu ligger på samma poäng med två omgångar kvar.

Det är även dramatik i U17-allsvenskan där Bollklubben slåss för sitt allsvenska kontrakt. I helgen väntade bortamatch mot Motala.

Hemmalaget tog ledningen redan i den tionde minuten, dock svarade  Roj Chwaich med att göra 1-1 i inledningen av den andra halvleken. Lucas Hedlund kunde göra 2-1 med mindre än 20 minuter kvar och tre välbehövliga poäng såg ut att åka med hem i bagaget. Dock kunde Motala i den 95:e (!) minuten kvittera från straffpunkten och fastställa slutresultatet till 2-2.

I och med att Gais vann i helgen ligger båda lagen på samma poäng i kampen om fortsatt allsvensk existens. Två rafflande omgångar kvarstår innan vi kan summera säsongen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners