Albin Skoglund till A-laget!

18-årige Albin Skoglund går i Carlos Strandbergs, Leo Zutas, Joel Anderssons och Egzon Binakus fotspår – från ”sommarproffs” till Häckens A-lag. När nästa säsong inleds tillhör han A-truppen och kommer att vara en del av det lag som ska nå framgång i både cupen och Allsvenskan. Allsvensk debut har han redan gjort – i somras hoppade han in mot Djurgården – och han var med redan under vinterns träningsläger i Florida. Han har även gjort flera framträdanden i  U21-laget, både i år och under förra året, där han visat att han behärskar samtliga offensiva positioner.
– Det är en kraftfull mångsidig spelare med ett jäkla driv och bra spetsegenskaper, säger Sonny Karlsson.

Albin är Hisingsgrabb, född och uppväxt ett stenkast från Tuvevallen, och har även spelat i de olika pojk- och juniorlandslagen. Här kan du läsa lite mer om honom från i somras.
– Albin har en bra karaktär och en oerhörd energi. Det är ett gott betyg till vår akademi att vi har fått fram så duktiga spelare, säger Peter Gerhardsson.

Häcken fortsätter därmed att lyfta upp duktiga talanger från sin akademi – Albin Skoglund är faktiskt den femte spelaren som gått via akademien till A-laget bara på det senaste året. Joel och Adam Andersson och Egzon Binaku har alla fått gott om allsvensk speltid under året och Gustav Berggren knackar på dörren. Då finns redan unga spelare som Simon Sandberg, Samuel Gustafson och Alexander Jeremejeff i truppen. Det ser onekligen ut som om Häcken går en spännande framtid till mötes.

Huvudpartner

Officiella branschpartners