Årets sista hemmamatch!

I den näst sista omgången av världens bästa Allsvenska möter BK Häcken boråslaget IF Elfsborg hemma på Bravida Arena. Häcken besegrade senast GIF Sundsvall (3-1) medan Elfsborg slog serieledande IFK Norrköping (3-2), det är två spelskickliga lag med gott självförtroende som drabbar samman. Sedan flytten till Hisingen är Häcken obesegrat på hemmaplan och har gjort minst tre mål i sex av åtta matcher.
– Elfsborg är, och har varit länge, ett stabilt topplag som slåss med Malmö FF om fjärdeplatsen. För vår del handlar det om att visa var vi står och i en match mot ett topplag visa att vi är ett bra lag, säger Peter Gerhardsson. Mot Sundsvall släppte vi trots segern till alldeles för många avslut, det måste vi åtgärda mot Elfsborg.

Elfsborg har med sin nygamle tränare Magnus Haglund (SM-guld 2006) fortsatt att hålla sig i den allsvenska toppen och har en poäng mer än jagande Malmö FF för fjärdeplatsen och den viktiga möjligheten till europaplats nästa år. Chansen till ett tredje SM-guld på de senaste tio åren försvann för några omgångar sedan och man förbereder sig nu för en framtid utan sin (och Allsvenskans) bästa och viktigaste spelare under samma period – Anders Svensson. Det blir ett utmärkt tillfälle att visa att de kan klara sig utan den 148-faldige landslagsmannen mot Häcken, Svensson är nämligen avstängd.

Istället blir det upp till yngre spelare som Viktor Claesson, Marcus Rohdén, Arber Zeneli med flera att visa vad de kan. Lagets bäste målskytt är forwarden Viktor Prodell som gjort 10 mål, ett fler än Claesson. Claesson har dock gjort 10 assist. Av lagets sex förluster har fem kommit utanför Borås, totalt har det blivit sex bortasegrar för dem.

Häcken får tillbaka både Paulinho och Alexander Jeremejeff, något som givetvis är viktigt för lagets offensiv – de två har tillsammans gjort 13 mål trots att ingen av dem spelat fler än 12 matcher. I poängligan ligger Samuel Gustafson bra till med fyra mål och lika många assist. En spelare som rimligtvis ser fram emot matchen lite extra är Nasiru Mohammed som i sin allsvenska debut blev tvåmålsskytt mot just Elfsborg 2012. Nasiru hoppade in i den 65:e matchminuten och såg till att Häcken vann med 4 – 2.

Avspark 17.30 på Bravida Arena. Välkommen!

Matchtruppen:
Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Mashamaite, Wahlström, Frölund, Sandberg, Arkivuo, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Ohlsson, Gustafson, 
Yttrar och forwards: Paulinho, Rexhepi, Jeremejeff, Mohammed, Makondele, Hemmen

Huvudpartner

Officiella branschpartners