Demba Savage klar för Häcken!

Den gambianska landslagsspelaren Demba Savage är klar för Bollklubben Häcken från 2016. Savage kommer närmast från HJK Helsingfors där han varit en av lagets bästa spelare när de vunnit ligan flera gånger. Han kan spela samtliga offensiva positioner och har totalt gjort 52 mål och 26 assist på tre säsonger. 
– Precis som med Rasmus Schüller har vi följt honom sedan hans tid i FC Honka. Det är en snabb spelare som kan spela på båda kanterna, såväl som toppforward eller som ”Nr 10”, säger Sonny Karlsson. Han gör vår offensiv ännu starkare och vi ser fram emot att ha honom här hos oss.

Savage har varit i Finland sedan 2006, först i KPV, sedan FC Honka och nu avslutar han sin tredje säsong för regerande mästarna HJK där han står noterad för 8 mål och 4 assist 2015. Han är född och uppväxt i Banjul, Gambia och är 27 år. Han ansluter alltså till Bollklubben efter vinteruppehållet.

Vi önskar Demba varmt välkommen till Hisingen och till Bollklubben Häcken!

Huvudpartner

Officiella branschpartners