Finsk landslagsman klar för Häcken!

Mittfältaren Rasmus Schüller från finska HJK Helsingfors är klar för Bollklubben Häcken och ankommer efter årsskiftet. Schüller är en vänsterfotad innermittfältare med landslagsmeriter för Finland på både U21- och A-landslagsnivå.
– Rasmus är en intelligent central mittfältare, en duktig passningsspelare som vi haft på radarn i flera år, faktiskt ända sedan vi mötte honom med FC Honka i Europa-spel 2011, säger Sonny Karlsson.

Rasmus Schûller, som för närvarande är på landslagsläger med Finland tillsammans med Kari Arkivuo, debuterade i finska högstaligan för FC Honka som 17-åring 2008 och har sedermera gjort 4 säsonger för HJK Helsingfors som vunnit ligan samtliga år han varit i klubben. För närvarande ligger HJK på tredje plats i Veikkausliiga.

11 A-landskamper har (hittills) hunnits med sedan debuten 2013 och nu väljer han alltså att flytta till Sverige och Hisingen.
– Han vet vilka vi är och hur vi spelar, han känner att det här är ett bra steg att ta. Både Rasmus och vi känner att han har en spelstil och en inställning som kommer att passa perfekt här, avslutar Sonny Karlsson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners