Förlust i Norrköping

BK Häcken förlorade med 3 – 1 på bortaplan mot IFK Norrköping. Målskytt för Häcken blev Paulinho på en passning av Simon Sandberg. Matchen var länge jämn men så fick Norrköping en straff efter 50 minuter. Kujovic satte 1 – 0 och bara tre minuter senare gjorde han 2 – 0 innan Paulinho reducerade. Med knappt 20 minuter kvar satte Kamara 3 – 1 och Häcken förmådde inte komma tillbaka i matchen.

Det blev en sen ändring i startelvan för Peter Gerhardssons mannar, Egzon Binaku ersatte en Arkivuo med en känning på vänsterbacken. Norrköping, som hade chans på serieledning i o m Göteborgs oavgjorda resultat tidigare, tryckte på framåt men det var Häcken som skapade första målchansen. Jeremejeff blev frispelad av Mohammed men avslutet gick över. Ett inlägg från höger når sånär Kujovics skalle men Abrahamsson får ändå göra en av flera kvalificerade räddningar, den här gången på ett skott vid stolpen. Norrköping har kontroll på matchen men Häcken spelar ett bra försvarsspel och är farliga när de kontrar. Det är också ytterst nära att Joel Andersson ordnar ett självmål men motståndarbacken styr bollen tätt utanför eget mål. Abrahamsson får göra en stark räddning på en volleyretur efter en fast situation.

Andra halvlek är bara fem minuter gammal när Wahlström löper bredvid inbytte Kamara som faller och domare Jonas Eriksson pekar på straffpunkten. Allsvenska skytteligaledaren Kujovic är säker från straffpunkten, 1 – 0 till hemmalaget. Nämnde Kamara fortsatte att vara ett stort bekymmer för Häcken när han gick i djupled och Abrahamsson får göra en helt sanslös reflexräddning på ett avslut från nära håll. Returen går ut till Kujovic som placerar in en nick strax under ribban och ställningen är 2 – 0. Häcken går nu framåt och Binakus inspel fina inspel var värd ett bättre öde men Jeremejeff är en oklippt tånagel från att peta in bollen. Jeremejeff har ytterligare en chans innan Simon Sandberg perfekt spelar in till Paulinho som sätter reduceringen från straffområdeslinjen.

Men så var det det här med Kamara i djupled. Han trycker sig förbi Wahlström och får in bollen förbi Abrahamsson och avgör matchen med mindre än 20 minuter kvar. Sandberg har en fin chans att reducera men passar istället Jeremejeff vars nick går över. Några fler heta chanser blir det inte utan Häcken får lämna Nya Parken med noll poäng.

Huvudpartner

Officiella branschpartners