Häcken – GIF Sundsvall 3 – 1

Bollklubben Häcken besegrade GIF Sundsvall med 3 – 1 efter mål av Samuel Gustafson, Michiel Hemmen och Dardan Rexhepi. Häcken är därmed fortsatt obesegrade på Hisingen i årets allsvenska och för sjätte gången på åtta matcher blev det tre mål framåt.
– Vi fick gå ut med en helt ny konstellation och visade både professionalitet och passion, vi fick jobba hårt för den här segern och det gjorde vi, säger Peter Gerhardsson.

Ja, Gerhardsson hade fått stuva om rejält i laget efter skador och avstängningar, bl a gjorde Niels Vorthoren sin debut från start på det centrala mittfältet, en uppgift han skötte med bravur, medan hans landsman Hemmen startade på topp. Matchklockan hade inte passerat fyra minuter när Samuel Gustafson tog emot utanför straffområdet och placerade, med vänstern, in bollen i bortre burgaveln. 1 – 0 till Häcken efter ett riktigt klassmål och klacken sjöng ”Han är bättre än brorsan”. Något som Gerhardsson efteråt skämtsamt kommenterade med att ”Samuels vänster är nog bättre än Simons höger”. Häcken fortsatte spela bra efter ledningsmålet och skapade flera lägen – Hemmen fick inte träff efter fint inlägg från Gustafson (återigen med ”fel” fot) och holländaren hade även en farlig nickskarv efter en hörna som Sundsvall målvakt Saxton räddade.

Sundsvall arbetade sig alltmer in i matchen – först genom fasta situationer men sedan även med ett allt bättre spel. Efter 37 minuter driver Pa Dibba i vänster innerposition, kliver inåt och placerar in bollen, perfekt och otagbart, vid bortre stolpen. Ställningen är därmed 1 – 1 i halvtid.

Gästerna från Sundsvall inleder den andra halvleken klart bättre än hemmalaget och trycker tillbaka Häcken under en intensiv period som efter tio minuter leder till … att Häcken tar ledningen. Sådan är fotbollen. Samuel Gustafson spelar ut på högerkanten till Simon Sandberg som spelar in till Nasiru Mohammed vars skott räddas av målvakten. Men på returen stormar Michiel Hemmen fram och trycker in 2 – 1 till Häcken.

Sundsvall ger inte upp och Peter Abrahamsson gör den ena mer spektakulära räddningen efter den andra, dessutom missar GIF ett friläge. Häcken sticker emellanåt upp i kontringar som blir farliga där inbytte Dardan Rexhepi ställer till problem för Sundsvall. På en djupledsboll rycker han förbi sin back och lobbar elegant in 3 – 1 över en utrusande målvakt. Då återstår totalt tio minuter av matchen men Sundsvall är ett besegrat lag och förmår inte resa sig. Rexhepi blir även mycket elegant framspelad av René Makondele men Saxton gör en bra räddning. Samuel Gustafson väggspelar med hela den gulsvarta anfallslinjen känns det som innan han drar på ett skott som smiter tätt utanför.

Häcken vinner med 3 – 1 och fortsätter sin obesegrade svit på Hisingen – i årets sista hemmamatch tar man sig an Elfsborg.

Huvudpartner

Officiella branschpartners