Häcken mot Sundsvall

Bollklubben Häcken tar ikväll emot Gymnastik- och IdrottsFöreningen Sundsvall hemma på Bravida Arena i den allsvenska slutspurten. Endast tre matcher återstår av årets serie, Häcken ligger på åttonde plats medan GIF har fyra poäng ner till kval på tolfte plats i en haltande omgång. I årets näst sista hemmamatch kommer Häcken från en förlust mot serieledande Norrköping medan Sundsvall vann mot Gefle med 2 – 1.
– Vi vill komma så högt upp som möjligt och vi har spelare som verkligen visar att de vill vara med, det syntes även i matchen mot FC Köpenhamn, säger Peter Gerhardsson. 

När lagen möttes i våras blev det 1 – 1 efter en match där GIF hade övertaget under den första halvleken medan Häcken helt dominerade den andra, då man även tog ledningen genom Makondele, fram till slutminuterna när Sundsvalls inhoppare Leo Englund kvitterade på övertid. Sundsvalls tränare Joel Cedergren och Roger Franzén har styrt laget till relativt stabil mark med tre omgångar kvar, mycket tack vare poängkungen Pa Dibba som gjort 7 mål och 5 assist samt ett lag som arbetar hårt. Man har hittills tagit fler poäng på bortaplan än hemma på Norrporten – fem av årets åtta segrar har kommit utanför Sundsvall.

Häcken träningsspelade mot FC Köpenhamn i onsdags och fick 2 – 2 i en jämn och tuff match. Hemma på Hisingen är man fortsatt obesegrade – på Bravida Arena har det blivit 18 mål framåt och 17 poäng på sju allsvenska matcher. Lagets bästa målskytt Paulinho är tyvärr avstängd i kvällens match, återstår att se vem eller vilka som kliver fram för Häcken idag.

Häckens matchtrupp:
Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Mashamaite, Wahlström, Sandberg, Arkivuo, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Ohlsson, Berggren, Gustafson, A. Andersson
Yttrar och forwards: Rexhepi, Jeremejeff, Mohammed, Makondele, Hemmen

Huvudpartner

Officiella branschpartners