Inför Helsingborg

Bollklubben Häcken avslutar sin allsvenska säsong 2015 på Olympia där de tar sig an Helsingborgs IF. Häcken har redan sjundeplatsen i hamn medan Helsingborg har en god möjlighet att behålla sin nuvarande åttondeplats. De åtta bästa lagen i Allsvenskan får två hemmamatcher i cupens gruppspel nästa år. I det tidigare allsvenska mötet lagen emellan vann Häcken med 3 – 2 i premiärmatchen på Bravida Arena.
– Vi vill avsluta på ett bra sätt, det här är ju anledningen till att vi håller på det här, vi vill vinna fotbollsmatcher. Vi siktar på vinst på Olympia, säger Peter Gerhardsson.

Rödblåa Helsingborg och gulsvarta Häcken kommer alltså sluta i Allsvenskans mittenskikt år 2015. Henrik Larsson, som gör sitt första år som tränare för klubben han spelade för, har raden 7 segrar, 1 oavgjord och 6 förluster och en målskillnad på 19-15 på hemmaplan. Lagets bäste målskytt är Robin Simovic som står noterad för 12 mål medan Jordan Larsson har 5 assist. Förutom de två finns även erfarna Magnus Dahlberg och Rade Prica att tillgå i offensiven. I de tre senaste matcherna har man besegrat Elfsborg hemma samt förlorat borta mot Hammarby och GIF Sundsvall.

Häcken kommer från en mycket bra match på hemmaplan mot Elfsborg där man vann med 5 – 2 och kommer med följande matchtrupp:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Mashamaite, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Abubakari, Vorthoren, Ericsson, Gustafson, Berggren, Ohlsson
Yttrar och forwards: Paulinho, Rexhepi, Mohammed, Makondele, Skoglund 

Huvudpartner

Officiella branschpartners