Inför IFK Norrköping

Bollklubben Häcken tar sig på söndagen an guldkandidaten Norrköping i Allsvenskans 27:e omgång. Mötet blir det tredje mellan lagen i år där Häcken vann i Svenska Cupens kvartsfinal (3-1) medan Norrköping stod som segrare i det allsvenska vårmötet (0-2). Båda lagen vann sina senaste matcher med 2 – 1, Häcken borta mot Falkenberg och ”Peking” borta mot Gefle.
– Det blir en härlig match med stort yttre fokus vilket vi gillar. Norrköping är ett bra lag, har gjort en mycket bra säsong och är välförtjänta av att ligga där uppe i tabellen, säger Peter Gerhardsson. Vi har saker att bevisa för oss själva och tänker göra en bra avslutning på säsongen.

Matchen, som är den sista innan höstens andra landslagsuppehåll, spelas på Nya Parken i Norrköping som förväntas vara välbesatt – enligt Norrköpings hemsida är över 10.000 biljetter sålda.

Häcken kommer till spel med några förändringar i matchtruppen jämfört med mot Falkenberg – Kari Arkivuo är tillbaka, liksom Tefu Mashamaite. Även Gustav Berggren och Alexander Nadj är med, den sistnämnda i och med att Christoffer Källqvist genomgått en operation för att bli kvitt sina skadebekymmer. Samuel Gustafson, som utgick med en huvudskada senast, har tränat för fullt och är med, liksom Simon Sandberg.

Häckens målskytte har kommit igång under den senaste matchsviten med 10 fullträffar på de 4 senaste matcherna – Paulinho har gjort fyra, precis som Alexander Jeremejeff.

I motståndarlaget hittar vi Allsvenskans skytteligaledare Emir Kujovic med 17 gjorda mål, följd av Christoffer Nyman med 10. Bäst på att slå målgivande passningar är Arnór Ingvi Traustason som levererat 7. Försvarsmässigt är man generellt väldigt starka med veteranen Andreas Johansson som mittback framför David Mitov Nilsson i mål. Andra viktiga spelare i tränare Janne Anderssons lagbygge är Daniel Sjölund på centralt mittfält och högeryttern Nicklas Bärkroth.

Häckens matchtrupp:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Wahlström, Mashamaite, Arkivuo, Binaku, J. Andersson, Sandberg
Mittfält: Berggren, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Vorthoren, Ohlsson
Yttrar och Forwards: Paulinho, Mohammed, Makondele, Jeremejeff, Hemmen, Rexhepi

Avspark: 17.30 på Nya Parken

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners