Över 80.000 till Barn på Flykt

Bollklubben Häcken skänkte i samband med hemmamatchen mot Halmstad BK samtliga matchintäkter samt 10.000 kr per gjort mål till organisationen Barn på Flykt. Eftersom laget slog till med hela fem mål, varav ett i egen kasse, blev grundinsatsen 50.000 kr plus då alla intäkter från biljetter, kiosker osv. Vi uppmanade även alla våra sponsorer, samarbetspartners, medlemmar och supportrar att skänka – något de verkligen hörsammat – summan 80.000 kr har numera passerats!
– Det här är verkligen glädjande, dels att vi som klubb kunde kraftsamla och göra en insats, men även att våra supportrar och samarbetspartners har ställt upp för en väldigt angelägen sak, säger ordförande Dennis Andersson.

Barn på Flykt är en del i UNICEF som stöder barns rättigheter till en trygg miljö, fri från övergrepp, som nu i samband med den största flyktingkatastrofen i Europa sedan Andra Världskriget genomför omfattande humanitära insatser och ser till att barnen får stöd och hjälp i de krigshärjade länderna, i flyktinglägren och på flyktvägen. Här kan du läsa mer om organisationens arbete världen över.

Huvudpartner

Officiella branschpartners