PGs Sound no 60

En av anledningarna att man håller på med fotboll är att någon bryr sig. Det gör våra supportrar. Därför är det hedrande att, som gäst, ha med Polare Pär. En musikkompis som jag stöter på lite här och där som nu får chansen att lägga Häckenhjärtat åt sidan och ta fram sina favvolåtar. Välkommen Pär!!!!

“Hej. Jag heter Pär Jonsson och har lärt känna Peter, genom gemensam bekant, och otaliga konserter på Pustervik. Var annars? Pustervik borde seriöst överväga att sälja Årskort till Americana-diggande gubbar som oss. Hade som ung en mycket kort karriär i garagerockbandet Sach Group.  Ni kan själva konstatera på You-tube att potentialen fanns där……

Att välja fem låtar är ju helt omöjligt, så det fick bli med ryggmärgen så här;

 1. T-Rex – Get it on. T-Rex var en av de första konserter jag var på för nästan ett halvt sekel sedan. Jag hävdar att Marc Bolan tillhör dom större stjärnorna vi haft. Lyssna hur genialiskt han förnyar det gamla slitna rock-riffet i ”Get it on”.
 1. Sean Wheeler & Zander Schloss – Wish I Would. Var förband till någon skäggig Americana-artist förra året.  Överraskade väldigt positivt.
 1. Wovenhand  – Long Horn.  Såg dom för några år sedan och har egentligen inte hämtat mig riktigt än från den överkörningen. Religiös musik när den är som bäst. 
 1. Anthony and the Johnsons – Hope there’s someone.  Blev helt knockad när jag hörde Anthony första gången, och det består.
 1. Håkan Hellström – Du är snart där. Trots att jag är en stor Hisings-patriot, går det inte att komma runt Göteborgs store son.  Lika älskad av fjortisar som gamla gubbar, och jag tror också att allt det bästa inte hänt än.  Som SM guld för Häcken 2016 exempevis.

 Tack Pär. Här kommer mina låtar. Lite gamla alster först:

 1. David&David – Aint so easy. Enda låten på Spotify, synd. Den här gruppen gjorde bara en platta som innehöll mängder av hits, men håll tillgodo med den här tillsvidare
 1. Velvet underground – Sweet Jane. Pär spelade den här på Vinylsoppans dag (som inträffar en dag i oktober varje år), klassiker som man alltid ska ha nära på en spellista.
 1. First class – Beach baby. Klassisk 70- tals hit som berättar om en musiktid som inte var så pretto. Mycket ljud och enkel hitfeeling, träskor i Ängskär och Pistagepuck från GB i handen!!
 1. Gasolin – Medley (live ), från en av mina mest sönderspelade live- skivor. Dansk dynamit o en kedjerökande Kim. På den här tiden var dansk musik i Sverigeklass, får se om svensk fotboll är i danskklass nu.
 1. Savages – Fuckers. Mer live och ett av årets bästa liveband, startade upp WoW på ett strålande sätt. Stor väntan på nya skivan

Och så lite nytt:

 1. Atlas losing grip – Shallow. Så otroligt bra låt, hårt melodiöst och passion så det räcker och blir över. En av årets bästa låtar från en av årets bästa plattor. Live på Sticky var de en perfekt uppladdning för match.
 1. Kristofer Åström – Ghost mess. Årets bästa americana- skiva? Kan vara att den kommer från Sverige i år! En av de bästa liveakterna också! Nu hoppas vi att fler upptäcker KÅ
 1. Josh Ritter – Birds of the Meadow. Här en utmanare till ovan, tillbaka i gott slag och mer åt pophållet den här gången, fortfarande hög hög klass
 1. Reverend and the makers – Amsterdam/Black widow. Strålande öppningsspår på den här skivan. Ny bekantskap som blir intressanta att följa framöver, lite Wovenhand religion kanske?
 1. Jesse Malin – Outsiders. Titellåten från JM nya skiva. Två nya plattor samma år, tidlös rock ihop med en fantastisk röst. Håller i alla väder, även höstväder!!

Så får det bli, tack alla supportar och speciellt Pär som bidrog till att utveckla vår musikhistoria. Syns på Bravida 2016 ( och på Olympia på lördag?! ),

rock on!

Här hittar ni min Spotifylista: PGsSound

Huvudpartner

Officiella branschpartners