Seger med 5 – 2 mot Elfsborg!

Häcken bjöd på ren propagandafotboll i sin sista hemmamatch för året och besegrade ligafyran Elfsborg med hela 5 – 2. Paulinho blev tremålsskytt, Jeremejeff och Samuel Gustafson drygade ut målskörden. Efter en jämn första halvlek gick Häcken ut och fullständigt exploderade i den andra halvleken där man gick från 1 – 1 till 4 – 1 och sedan 5 – 2. 
– Vi slutar efter Elfsborg i tabellen men just idag var vi ett bättre fotbollslag och det är något vi tar med oss in i nästa års säsong, säger Peter Gerhardsson.

Första halvlek bjöd på en välspelad match inför 3818 åskådare. Peter Abrahamsson gjorde en bra räddning efter en farlig hörna i matchinledning innan Samuel Gustafson dribblar sig igenom och skruvar in ett perfekt skott i bortre hörnet. 1 – 0 till Häcken efter sju minuter alltså och Häcken har en bra period. Efter några fina snabba passningar kommer Alexander Jeremejeff helt fri men avslutar utanför. Paulinho driver inåt från sin vänsterkant och får på ett skott som smiter utanför. Strax efteråt ordnar Paulinho en frispark och tar hand om den själv. Det är en lysande frispark som Stuhr Ellegaard får sträcka ut för att rädda till hörna. 

Mohammed Abubakari som spelar på innermittfältet tillsammans med Niels Vorthoren gör en helt sanslös brytning på en helt fri Elfsborg-spelare och är överallt där han behövs matchen igenom. Elfsborg kommer i ett snabbt anfall i mitten och får straff med fem minuter kvar av första halvlek. Abrahamsson går åt rätt håll men kan inte hindra Rohdéns skott från att gå in vid stolproten. 1 – 1 och ställningen är lika i halvtid.

I andra halvlek tar hemmalaget kommandot direkt och trycker tillbaka Elfsborg och skapar flera nästan-chanser innan Jeremejeff hittar Paulinho med en perfekt djupledsboll och helt fri gör han inget misstag, 2 – 1. Elfsborg har ett sällsynt avslut som Abrahamsson räddar men sen är det Bollklubben för hela slanten. Gustafson slår en hörnvariant till Simon Sandberg som slår en stenhård bredsida mot bortre stolpen där en Elfsborg-spelare räddar på mållinjen. Nasiru Mohammed rycker på sin högerkant och spelar in till Paulinho – 3 – 1. Häcken spelar helt enkelt mycket bra fotboll och Elfsborg har inget svar. Mohammed drar ett skott i undersidan av ribban innan Jeremejeff klappar in 4 – 1 med 20 minuter kvar av matchen.

Efter ett tag släpper Häcken på gaspedalen och Viktor Claesson reducerar till 4 – 2. Ner med gaspedalen igen och Mohammed har ytterligare en bra chans som räddas innan Paulinho, för andra gången i år, blir tremålsskytt genom att smälla in ett fint inspel från kanten. Matchen slutar därmed 5 – 2 till Häcken mot Elfsborg och Häcken går fortsatt obesegrade på Hisingen in i 2016 års säsong.

Huvudpartner

Officiella branschpartners