Seger på Olympia!

Bollklubben Häcken avslutade säsongen 2015 på bästa sätt genom att bryta sin förlustsvit på Olympia och besegra Helsingborgs IF med 2 – 1. Stor gulsvart matchhjälte blev René Makondele som gjorde båda målen. Häcken slutar på sjunde plats i årets Allsvenska med resultatet 13 segrar, 6 oavgjorda och 11 förluster och målskillnaden 45-39.

Det var hemmalaget Helsingborg som inledde starkast och redan efter åtta minuter kom ledningsmålet. En frispark från Häckens högerkant hittade Carl Johansson som relativt ostörd kunde nicka in ledningsmålet förbi Peter Abrahamsson. Häcken stack upp en gång under de inledande 20 men Paulinhos nick räddades av Pär Hansson. Istället är det nära 2 – 0 efter en hörna men nickskarven går tätt utanför. Efter 26 minuter tvingas Vorthoren byta efter en kollision som resulterar i en rejäl blåtira – in kommer René Makondele som efter dryga fem minuter på plan kvitterar efter ett vackert anfall.

Samuel Gustafson söker Nasiru Mohammed med en lång boll från egen planhalva, Mohammed rycker förbi sin back och spelar Rexhepi vars skott räddas på mållinjen av en utespelare. Rexhepi tar hand om returen, spelar Mohammed som lägger i sidled till Makondele som kyligt placerar in bollen.

Rexhepi har ett skott över innan Helsingborg skapar två bra lägen som båda räddas av Abrahamsson innan halvtidsvilan.

Hemmalaget inleder den andra halvleken som den första och trycker tillbaka Häcken och Abrahamsson stoppar två avslut från Jordan Larsson samt ser en nick efter hörna gå tätt över. Efter en dryg timmes spel bedarrar dock pressen och inbytte Martin Ericsson tar tillsammans med Gustafson och den ständigt närvarande Abubakari över mittfältet. Gustafson har ett fint skott som räddas till en resultatlös hörna. Med knappt 15 minuter kvar av Allsvenskan 2015 frispelar Ericsson Makondele som lika kyligt som alltid placerar in ledningsmålet. 

2 – 1 och Häcken har kommandot resten av matchen – det är snarare närmare 3 – 1 än en kvittering – och årets tävlingssäsong är därmed avslutad.

IFK Norrköping blir svenska mästare för första gången på 26 år och Bollklubben Häcken gratulerar dem till SM-guldet. Vi ses igen nästa år.

Huvudpartner

Officiella branschpartners