Sven-Agnes staty avtäckt!

– Vi möts vid Sven-Agnes staty.
Så kanske det kommer att låta i framtiden när folk stämmer träff runt Wieselgrensplatsen på Hisingen. På onsdagen avtäcktes statyn av Sven-Agne Larsson, fotbollsmänniskan som vid 15 års ålder startade Bollklubben Häcken tillsammans med sina kompisar, vid platsen där gamla Bjurslättsplanen låg. Numera är det ett fint bostadsområde med adressen Sven-Agne Larssons väg.

Vid invigningen närvarade Sven-Agnes familj, representanter från stadsdelsnämnden och kommunen, boende i området samt flera fotbollsprofiler. Det är Botrygg AB som ligger bakom idén med statyn och de har även finansierat den vilket är ett mycket uppskattat initiativ. Från Bollklubben Häcken, som Sven-Agne var med och grundade för 75 år sen, fanns bl a Dennis Andersson, Tomas Olsson samt Martin Ericsson och Christoffer Källqvist. Dennis höll ett tal där han berättade om platsen och om människan Sven-Agne Larsson vars ledord Positivitet, Aggressivitet och Ödmjukhet sitter uppsatta på väggen på Gothia Park Academy. Den klassiska anekdoten om hur han brukade säga att han mest var stolt över att under sina femton år i Häckens A-lag bara slagit tio felpass, ”fast egentligen var det nog bara nio” kom givetvis med.

Mer om Sven-Agne Larsson hittar du på BK Häckens jubileumssajt våregenväg.se här är en länk till hans sida.

På bilden: Christoffer Källqvist, lagkapten Martin Ericsson samt Bollklubbens trotjänare Tomas Olsson med stayn av Sven-Agne Larsson

aDSC_0264

Huvudpartner

Officiella branschpartners