Träningsmatch mot FC Köpenhamn

På tisdagen åker Häcken till Danmark för träningsmatch mot danska FC Köpenhamn som ett led i förberedelserna inför den allsvenska slutspurten, där tre matcher återstår. Båda lagen har spelare borta på olika landslagsuppdrag men kommer i övrigt med starka uppställningar.
– Det passar oss perfekt med en match mot ett bra motstånd, det ska bli kul att mäta krafterna med ett av Danmarks genom tiderna bästa lag, säger Peter Gerhardsson, som även får klara sig utan Martin Ericsson som vilar.

FC Köpenhamn är som sagt ett av Danmarks mest framgångsrika klubblag med meriter från Champions League och har vunnit flera ligatitlar. Ingen av de tre svenska spelarna i truppen, Augustinsson, Antonsson eller Per Nilsson, ingår i tisdagens matchtrupp, det gör däremot Daniel Amartey som spelat för Djurgården. FCK ligger för närvarande på andra plats i danska Superligan efter 11 omgångar.
– Vi kommer att låta flera spelare få 90 minuter och utvärdera vissa positioner inför matchen mot GIF Sundsvall på måndag, avslutar Gerhardsson.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners