U17 klarade sig kvar i Allsvenskan

Efter U19´s viktiga avancemang till semifinal under lördagen utspelades återigen ett drama för Bollklubben – denna gång med U17 i huvudrollen som spelade för fortsatt allsvenskt kontrakt.

Laget låg inför den svåra bortamatchen mot slutspelsjagande IFK Norrköping på nedflyttning – en poäng upp till Gais som spelade mot tabellettan IF Elfsborg.

– Vi spelade med lågt försvarsspel och satsade på omställningar. Norrköping ägde mycket boll och rullade runt men vi gjorde det bra i det taktiska defensiva arbetet, säger Teddy Olausson som inom loppet av 24 timmar satt på sin andra långa bussresa mot en ny avgörande match.

I ett av de gulsvartas sällsynta anfall i första halvlek lyckas Lucas Hedlund ta sig loss och avfyra ett skott som tar i kryssribban.

I 57:e minuten tar hemmalaget ledningen, något som innebar i denna stund att Häcken spelade i div 1 nästa säsong.

I 73:e minuten lyckas Lucas Hedlund, som även hunnit träffa stolpen denna halvlek, ta sig förbi två bevakare och skjuter elegant in 1-1! Fem minuter senare sätts en djupledspassning mot Joel Mumbongo som får ett friläge och gör 2-1 till de gulsvarta!

– Här kändes det helt plötsligt som att det kunde gå vägen. Samtidigt fick vi rapporterar om att Gais förlorat och att vi nu hade det i egna händer, säger Olausson.

IFK Norrköping får straff i minut 79. Martin Lucena i Häcken-målet räddar straffen och tar även returen från straffskytten.

– Två otroligt bra räddningar som blev avgörande, konstaterar Olausson.

I minut 89 lyckas ändå hemmalaget kvittera och skapa dramatik i matchen. BK Häcken håller dock emot och lyckas klara sig kvar i Allsvenskan efter en mycket tuff säsong.

– Otroligt glädjande. Väldigt viktigt för föreningen att få fortsätta spela i dessa sammanhang även nästa säsong. Det har varit två intensiva fotbollsdagar med mycket känslor. Nu blev det ett väldigt bra slut på det hela även om det lika gärna kunde gått motsatt väg. Det känns väldigt bra ur ett förenings- och personligt perspektiv.

– Starkt även av killarna att ta sig samman efter en tuff säsong och nyss anlända från Indien, att kunna prestera på detta sätt, avslutar en glad Olausson som under måndagen tar välförtjänt sovmorgon innan uppladdningen inför U19-semifinalen mot Djurgårdagen startar på måndagsförmiddagen. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners