U19 klara för semifinal!

Det var upplagt för en thriller under lördagen då BK Häcken jagade en slutspelsplats. Laget hade inför denna slutomgång två poäng till godo på IF Elfsborg som hade kvar att möta Landskrona.

De gulsvarta från Hisingen fick en drömöppning i Listerlandet när Robert Lipovac redan i den fjärde minuten öppnade målskyttet mot ett hemmastarkt Mjällby.

Mjällby kunde dock både kvittera och ta ledningen i den 31:a minuten. En extra växel av Bollklubben under slutskedet av första halvlek renderade i att Lipovac gjorde 2-2 i minut 37 och Adam Andersson satte 3-2 strax innan halvtidsvilan.

– En på förhand tuff bortamatch. Vi börjar bra och det hela utvecklar sig till en riktig kämpamatch med mycket känslor. Första halvlek är väldigt böljande där båda lagen vill framåt, säger Teddy Olausson.

I andra halvlek kan hemmalaget kvittera till 3-3 och lagen fortsätter att skapa halvchanser åt båda håll.

– Andra halvlek står och böljer fram och tillbaka, det skapas en del från båda lagen. Samtidigt får vi i minut 84 reda på att Elfsborg vunnit mot Landskrona och vi måste därmed vinna denna match för att gå till slutspel, berättar Olausson i vad som ska utveckla sig till några nervösa och långa slutminuter.

Det taktiska draget blir att skicka upp Albin Skoglund i anfallet – något som bär frukt omgående. Skoglund gör det förlösande 4-3 målet minuten senare som ger gulsvart en semifinalplats nästa helg i U19-allsvenskan.

 – Slutet blir nervöst. När slutsignalen går uppstår mycket känslor. Det var en riktig skön känsla efteråt när vi insett att vi spelar vidare, avslutar Olausson som lyfter fram Albin Skoglund som bäst på plan denna eftermiddag.

BK Häcken kommer nu att ställas mot Djurgården nästa helg och matchen kommer att spelas i Stockholm.

Startelvan: Patat; Falkenby – Don P – Gustafson – Ferazit; Andernil – Berggren; A Andersson – Skoglund – Krezic, Lipovac.

Huvudpartner

Officiella branschpartners