U19: Pole position inför sista omgången

Helgen som gick blev en lyckosam histora för BK Häcken. Dels vann laget med 2-1 över Falkenberg, dels tappade Elfsborg viktiga poäng mot Mjällby – något som ger de gulsvarta ett försprång på två poäng inför slutomgången.

– Vi gör en spelmässigt bra match. Vi skapar mängder med chanser, men vi är inte tillräckligt effektiva i avslutsmomenten, säger Teddy Olausson.

Bollklubben tog ledningen redan i den andra minuten efter en hörna från Haris Avdiu som nådde Albin Falkenby på den bortre ytan som kunde knoppa in ledningsmålet. Robert Lipovac ökade på till 2-0 i den tionde minuten.

– I sin helhet ska vi vara nöjda med matchen, vi spelar bra, skapar målchanser men visst borde vi gjort några fler, sammanfattar Olausson som lyfter fram laget och framför allt Albin Skoglunds prestation i denna match.

Nästa helg avgörs vem som går till slutspel och vem som spelat klart för i år. För gulsvart väntar en tuff bortamatch mot Mjällby på lördag som spelade 2-2 mot Elfsborg i helgen.

– Ett tufft och svårt motstånd. Det brukar bli tuffa matcher mot Mjällby som är ett bra lag – vilket de visade nu senast mot Elfsborg. Vi går för segern och tre poäng, avslutar Olausson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners