U19 utslagna i semifinal

BK Häcken blev i lördags utslagna mot Djurgården borta på Stockholm Stadion efter en dramatisk match där de gulsvarta haft ledningen två gånger, men hemmalaget kommit igen och sedan avgjort semifinalen med fem minuter kvar.

Inledningen av matchen var avvaktande med två lag som kände på varandra. Första halvleken präglades av jämnt spel och slutade mållös. I andra får Bollklubben en smakstart efter att domaren pekat på straffpunkten i samband med en hörna. Fram kliver Robert Lipovac som gör 1-0 i den 53:e minuten. Glädjen blir dock kortvarig när Ludvig Brandimart gör 1-1 fem minuter senare från en kantfrispark.

I minut 65 får gulsvart en ny hörna där mittbacken Elias Gustafson ostört får nicka in 2-1 till Hisingens stolthet. Även här blir glädjen kortvarig då Ludvig Brandimart gör 2-2 efter ett vackert anfall några minuter senare.

Semifinalen är på väg att sluta oavgjort, men Djurgården lyckas mobilsera en sista offensiv kraftansträngning och lagkaptenen Marijan Cosic blir stor matchhjälte med sitt 3-2 med endast fem minuter kvar att spela.

Matchen slutar 3-2 till Djurgården som spelas JSM-final nästa helg mot IFK Göteborg.

Startelvan: Patat; Falkenby – Gustafson – Don P – Ferazit; Berggren – Andernil; Åberg – Skoglund – Krezic; Lipovac.

Huvudpartner

Officiella branschpartners