Ungdom/bredd: U13 guldmedaljörer i Quality Hotel Cup

Efter vårens seriesegrar, kvartsfinalplats i Gothia Cup och femma i inofficiella SM för 13-åringar i Lomma tog BK Häcken U13 hem Quality Hotel Cup i Vänersborg under helgen som gick. 

Gruppspelet inleddes sent på fredagskvällen mot IFK Norrköping där gulsvart visade upp ett fantastisk spel och vann med hela 7-0. Dagen efter väntade ett starkt IK Oddevold i en tidig gruppfinal där laget inte kommer upp i samma nivå som kvällen innan, men vinner välförtjänt med 4-2. I gruppspelets avslutande match avfärdas Mölnlycke IF med hela 12-0 – något som innebar kvartsfinalspel senare på lördagskvällen efter fullpott i gruppen.

För motståndet väntade Asarums IF från Blekinge. Hisingens stolthet får en riktig fin öppning på denna match och dominerar fullständigt. Laget bjuder på läckert anfallsspel med många sevärda kombinationer och ett aggressivt försvarsspel som leder till hela 13-1 i gulsvart favör – och därmed väntade seminfinal.  

På söndagen väntade Mölnlycke IF 1 som gått som ett ånglok i cupen och besegrat samtliga motståndare. Dock är BK Häcken snäppet vassare  och rullar ut Göteborgslaget efter noter. Slutresultatet skrivs till 5-0 och nu väntade final!

Finalmotståndet hette IK Oddevold som tidigare besegrats i gruppspelet.  

Gulsvart rivstartar denna match på ett soligt Vänersvallen och leder med 2-0 innan matchuret ens slagit 15 min. Bollklubben fortsätter att ösa på, men får många omställningslägen emot sig. I andra halvlek blir laget ängslig och Oddevold kan reducera. Häcken lyckas dock hålla lagdelarna och nerverna intakta och vinner till slut guldet efter en spännande final. 

På sex matcher lyckas Hisingens stolthet vinna samtliga efter stundtals riktigt bra spel med målskillnaden 43-4.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners