”Jag vill vinna en titel med Häcken!”

John Owoeri hade precis skrivit på sitt kontrakt med BK Häcken när hemsidan satte sig ner med honom och pratade dåtid, nutid och framtid. Forwarden, som varit i Åtvidaberg i över två år, hade sett på när Häckens träningssäsong avslutades och åt efteråt lunch med sina nya lagkamrater.
– Jag är väldigt glad över att komma till Häcken! Visserligen kommer jag att sakna alla människor jag lärt känna i Åtvidaberg, de har blivit som familj för mig, men det här är ett väldigt bra steg för mig och min karriär. Jag är mycket tacksam för min tid i Åtvidaberg.

Hans karriär i Europa inleddes som ung i Feyenoord där han bl a lärde känna Mohammed Abubakari, de återförenades som bekant i Åtvidaberg, och nu är de lagkamrater på nytt. Hans förra klubb hade en tuff säsong 2015 som slutade med nedflyttning, Owoeri har helt andra förväntningar på Häckens 2016.
– Först och främst vill jag hjälpa klubben att vinna en titel, cupen är ju den som avgörs först så den hoppas jag att vi kan ta hem. Jobbar vi bara hårt och tillsammans så har vi ett bra lag och jag kommer göra allt jag kan för laget.

Sonny Karlsson kunde inte låta bli att jämföra Owoeri med Waris Majeed när han skulle beskriva vilken typ av forward han är. 
– Jag är snabb. Jag är väldigt snabb och är bra på att göra mål så det är svårt att få stopp på mig. Samtidigt är jag bra på att passa fram till mål också, det spelar ingen roll för mig, bara vi vinner. Häcken har så många skickliga spelare och ett fantastiskt passningsspel så för mig som forward känns det som att komma till Manchester United, haha.

Huvudpartner

Officiella branschpartners