Riddarna av Marconi

Ackompanjerade av Susanne Alfvengrens smäktande ballad ”När vi rör varann” och tjutande fyrkerkerier gled våra stolta, tillfälliga, hockeykrigare äntligen ut på Marconirinkens alldeles för hala is.
En hel säsong med träningar och matcher skulle äntligen ge beskedet vi alla väntat på…
Är årets upplaga av BK Häckens hockeyakademi starkare än föregående?

Förutsättningarna var de bästa. Isen spolad, klubbor till alla och för första gången någonsin, mer folk på läktaren än på isen!
In på isen glider Bambi Binaku och med ens ser vi att det fuskats med isträning. Trots dubbla medar ser det vingligt ut. Dardan Rexhepi verkar njuta av den stillsamma färden från blå till röd linje. En något oväntad Paulhino tar ett par vingliga skär, får hjälp av Pontus Ekblom men väljer att krama sargen innan han tar en bekväm plats i båset.
Stilpoäng som vanligt till Emil Wahlström och hans hockeyfrilla…
Lag vit leds av David Frölund som i sin taktikgenomgång talade för döva öron. Blå laget coachas av Christoffer Källqvist som i sin instruktion till spelarna nöjer sig med ett stillsamt ”Kör på”.

Vita laget tar ledningen genom Peter Abrahamsson som dunkar in pucken bakom Patrik Ghazarian . Omedelbart därefter kvitterar Christian Lundström med ett skott rakt upp i krysset. Inhyrde Rasmus Iversen tog en aning passiv roll i detta ögonblick av matchen.
Därefter faller fler mål och alla görs i den vita kassen.
David Frölund ser bekymrad ut medan kollegan i det blå laget, Christoffer Källqvist lugnt dricker sitt kaffe.

Backarna i det vita laget, Bambi Binaku och Dardan Svårhalka, har problem och det blå laget fortsätter ösa in mål. Paulhino skriker en inventerad  uppmuntringsfas och har nu ställt sig upp i båset. Vi ser senare hur en taggad Paulhino tar klivet ut på isen för att omedelbart bli fälld och skriker på straff. Problemet var att han befann sig helt ensam i motståndarnas zon.

Vi ser prov på klungoffensiv, gruppdefensiv, mycket långa lag och ibland allt på en och samma gång. Kari Arkivuo kämpade med sin patenterade överstegsfint och skrev dessutom in glidtackling som ett lämpligt sätt att stoppa motståndarna.

Dardan flyttas nu upp som forward och får iväg ett skott som stannat i Alingsås om inte en vaken Iversen slängt iväg handsken. Ericsson, Lundström, Gustafson och Berggren kan åka både framåt och bakåt vilket leder till stor dominans på isen.

Ett slagsmål utbryter då Simon Sandberg, nyss hemkommen från landslagsuppdrag i Georgien, drar ner Peter Abrahamsson. I villervallan som följer anar man vibrationerna från den klassiska uppgörelsen mellan Daniel Forsell och Jonas Henriksson men mitt i drömmen om att få återuppleva detta slår Sandberg handsken tre gånger i isen och den matchen vinner vår målvakt tämligen lätt och därmed försvann den samlade journalistkårens givna huvudnummer.

Spelet böljar fram och tillbaka samtidigt som lagdelarna lever sina egna liv. Pauserna har blivit en allt viktigare del i spelet. Paulhino har nu blivit back. Kanske inte ett frivilligt val utan snarare en effekt av att han stod på den platsen innan sidbytet.

Blå laget vinner matchen och i den stora TV-puckshög som bildas omedelbart efter slutsignalen drabbas vi av en del skador men sjukvårdspersonal på plats garanterar att BK Häcken kommer kunna ställa upp med fullt lag när den allsvenska fotbollen drar igång 2016.

Huruvida det blir ny hockeymatch 2016 avgörs om Martin Ericsson får igenom sitt omfattande isprogram. Det fanns den del detaljer att slipa på lät han mig förstå. Frågan om årets upplaga av BK Häcken hockeyakademi var bättre än förra årets blir inte lätt att svara på men lägsta nivån har höjts oaktat en Brasiliansk debutants insatser…

En av det stora antalet scouter som fanns på plats glömde sitt anteckningsblock och som den nyfikne person jag är plockade jag upp den och den enda meningen som stod att läsa var, ”Vem är nr 10 i det vita laget, varför är han med…?”

För att citera Oscar Wilde, ”Erfarenhet är det namn vi sätter på våra misstag.”

Er tangentriddare denna eftermiddag,

Richard Nilsson
Full av erfarenhet

Huvudpartner

Officiella branschpartners