U19: Guld i Mariedal Cup!

U19 tog för tredje året i rad guld i inomhusturneringen Mariedal Cup.

– Alltid lika trevligt att spela denna turnering. Vi har inte tränat någon inomhusfotboll och man vet aldrig riktigt var man står tills turneringen drar igång, säger Teddy Olausson och fortsätter:

– Både Elfsborg och GAIS hade med sig riktigt bra lag och sedan finns det alltid någon uppstickare i dessa sammanhang som kan överraska. Vi såg fram emot en spännande helg där vi visste att vinna guldet för tredje året i rad var en svår uppgift.

De gulsvarta fick en någon knackig inledning med uddamålssegrar och kryss – något som ändå innebar tre segrar och ett oavgjort och därmed avancemang till slutspelet.

I slutspelet kom dock det gulsvarta maskineriet igång ordentligt. Kvartsfinalssegern över Rynnige med 2-0 följdes upp med 5-1 i semin mot Norrby.

– Det har blivit lite av ett mönster att vi inleder oftast något darrigt, vilket förmodligen beror på att vi inte tränat inomhus och denna spelform, för att sedan steppa upp det lagom till slutspelet, säger Olausson.

Finalen blev en Gothia Cup-repris från årets final mellan BK Häcken och Torslanda IK. Även denna gång var de gulsvarta starkast och kunde vinna finalen med 3-0 och avsluta säsongen på bästa sätt.

– Vi har haft en väldigt bra bredd på årets trupp i Mariedal Cup. Alla har varit riktigt bra, med ett extra plus för Gustav Berggren som varit outstanding denna helg, konstaterar Olausson som avslutar säsongen med ett numera sedvanligt cupguld.

Huvudpartner

Officiella branschpartners