Ungdom/bredd: Resumé GAIS Open

Årets GAIS Open är färdigspelad där de gulsvarta lagen gjorde bra i från sig.

U15 lyckades ta sig hela vägen till final efter att laget besegrat Hammarby och Ängeholm i gruppen och sedan fortsatt segertrenden mot Trelleborg och GAIS i slutspelet. I finalen ställdes Bollklubben mot duktiga Angered FC i en match som till slut fick avgöras på straffar – där Angered drog vinstlotten och vann årets GAIS Open.

U13 hamnade i en tuff grupp med Kalmar FF, förra årets finalister IK Sturehov samt Vålerenga som senare skulle vinna årets upplaga. Bollklubben fick efter viss dramatik spela vidare i B-slutspel där man besegrade IFK Norrköping i kvartsfinalen, Västerås IK i semin innan laget tog en säker seger mot Örebro SK i finalen.

U11 gick även de till final i B-slutspel efter att ha missat A-slutspel med målskillnad där laget ställdes mot tufft motstånd i form av IFK Stocksund, Halmstads BK och FC Trelleborg. Gulsvart dominerade senare fullständigt i både kvart- och semifinal mot Östers IF och Sirius innan Lidingö blev för starka i finalen.

U14 tog sig till A-slutspel efter sex poäng i gruppen, men Kalmar FF blev för svåra i kvartsfinalen där smålänningarna kunde segra med 3-0. Laget kunde senare vinna sin placeringsmatch mot Sollentuna med 2-1.

Även U12 tog sig till A-slutspel efter en bra prestation i gruppspelet där laget snittat tre mål per match – dock blev fysiska Hässleholms IF för starka i kvartsfinalen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners