Ungdom/bredd: Träning för nyanlända och ensamkommande

I går måndag var det dags för första träningstillfället mellan BK Häcken och organisationen Välkomsten på Slättadamm där 26 nyanlända eller ensamkommande barn och ungdomar från olika länder deltog i träningen.

– Det var kul att se glädjen på träningen i dag. Jag hoppas och tror att vi kan bidra med en stund av fysisk aktivitet och möjlighet att känna delaktighet. Vi som ledare använde oss av svenska språket och kroppspråket för att kommunicera övningar och instruktioner. Det fungerade hur bra som helst, säger fotbolls-/ungdomsansvarig Anders Wahrnberg som även på passar på att skicka en uppmaning:

– Vi skulle behöva fler fotbollsskor (stl 40-44) och träningsjackor till nästa vecka. Är det någon som har något sådant hemma som inte används, så lämna dem gärna till BK Häckens ungdomskansli på Slättadamm.

Huvudpartner

Officiella branschpartners