Ordföranden tackar för sig

Bollklubben Häckens styrelseordförande Lennart Karlsson väljer att inte ställa upp för omval för ytterligare en tvåårsperiod och kommer därmed att lämna sin post i och med kommande årsmöte i mars. 
– Sedan jag tillträdde 2008 har vi både etablerat oss i Allsvenskan samt löst arenafrågan. Jag är väldigt stolt över hur vi tillsammans i styrelsen har styrt klubben och att få ha varit delaktig i att göra Häcken till en av landets mest välskötta elitklubbar i fotboll, säger Lennart Karlsson.

lennart
Lennart Karlsson

Varför avböjer du omval?
– Det finns flera skäl som tillsammans gjort att jag valt att tacka nej. För det första gick vi i somras i mål med ett långt och krävande arbete när vi invigde Bravida Arena och löste frågan om var vi ska spela våra matcher. För det andra är jag vd för ett aktivt och expansivt företag där jag ser att arbetsbördan kommer att öka under de närmaste åren. Innan jag tillträdde i Häckens styrelse var jag styrelseledamot för Sävedalens IK i 15 år och jag känner nu att jag vill göra något annat på min fritid, risken blir annars att energin inte räcker till.

Har du några särskilda minnen från din tid i Häcken?
– Det är många! En höjdpunkt var när vi slog ut Sparta Prag i europaspelet, överhuvudtaget har cupspelet i Europa varit fina minnen. Att få uppleva Gothia Cup från insidan så att säga har även varit mycket givande. Samt då alla duktiga spelare som passerat genom klubben, det finns många, Waris Majeed, Mathias Ranegie och Simon Gustafson är ju några exempel på spelare som vi haft stor glädje av.

Hur ser du annars på din tid i klubben?
– Det har varit en otroligt spännande tid! Som sagt, att ha varit delaktig i att utveckla Häcken till en av de finaste elitklubbarna i svensk fotboll har varit en ära och ett nöje. Och givetvis alla människor man arbetat med under åren, ingen nämnd, ingen glömd.

Vad tror du om framtiden för klubben?
Det är ju det där SM-guldet, det vore kronan på verket för klubben. Om det är en förhoppning eller en dröm, det vet man ju inte, men det är ju något vi iallafall strävar efter. Jag kommer ju självklart fortsätta gå på matcherna och ser fram emot den kommande säsongen!
 
Bollklubben Häcken tackar Lennart för hans arbete i klubben och önskar honom ett stort lycka till i framtiden!

Huvudpartner

Officiella branschpartners