PGs sound no 62

Här kommer en sista rensning för året, sen återstår bara en årsbästalista. Gäst denna gång en av mina äldsta och bästa kompisar, Hogge som fyllde 60 år i höstas (Han stoltserade runt i en Häckentröja hela kvällen, trots andra sympatier). Han är en av fyra medlemmar i Tipsgänget 3, en inte alltför framgångsrik sammanslutning när det gäller inspelade pengar, men framgångsrik på vänskap och minnen. Välkommen och grattis än en gång Hogge!

Hej på er! Jag har fått den stora äran att plocka ut 5 st Spotify låtar till PGs lista. Jag heter Håkan Olsson och är en 60-årig gammal skottskadad f.d. fotbolls- och bandymålvakt. Första gången jag träffade PG var, tror jag, i slutet av 70-talet då började tippa stryktipset tillsammans vilket vi gör än idag.

1. Del Shannon – Keep Searchin. Den första låten är min allra första singelskiva som spelades på en Crescent skivspelare kopplad till en gammal radio, vilket ljud.”

2. Tom Petty – I Won´t back down. Tom var en inspirationskälla till vår Per Gessle och en av medlemmarna i supergruppen Traveling Wilburys, tillsammans med Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne och Roy Orbison.

3. Kent – Kräm. Det finns olika teorier vad denna låt handlar om, oralsex säger en del, vem vet låt er egen fantasi flöda.

4. Fredrik Jonsson – Varandras vackra vägar. Gillar man Lundell så är herr Jonsson ett fantastiskt alternativ.

5. Eldkvarn – Kommit hem. Dessa herrar från staden med svenska mästarna i fotboll dvs Norrköping har följt mig under större delen av mitt liv.

Jaha, så här blev det. Ha det gott!

/ Hogge

Tack Hogge! Här kommer mina tips. Först lite gammalt rens:

6. Strawbs – Hero and heroine. Gammal folkproggsom jag fortfarande är svag för. Lite popopera är aldrig fel.

7. Black rebel motorcykle club – Aint no easy way out. Gammal favoritlåt som finns både live och från studio. Bara att välja. Ny liveversion släpptes i höst. Maler på med munspel och är bluesig så det räcker och blir över.

8. Billy Ocean – Love really hurts without you. Klassiker som dök upp på ett soulställe i Rotterdam. Dansa och var glad, även i december.

9. Pugh Rogefeldt – Feta pengar. Hogge och jag såg honom live längst fram. Nostalgi 100%. Musik är ibland bara minnen.

10. Andy Shernoff – Fuck christmas. Var med på Häcken-tv Advent, här hela låten. Ett mästerverk från The Dictators-Andy. Texten hård och skoningslös och är för oss som tycker julen är lite överdriven!

Och så lite nya prylar:

11. Blitzen trapper – Cadillac road. Rutinerad grupp som fortsätter att göra kanonplattor i Wilcoland.

12. Stålverk – Stålverk. Vet inte om det var de här Thåström mena i en intervju, men bra och tung ny svensk musik!!

13. The Deportees – Terror. Höll på att missa den här låten. Vilken uppbyggnad från ett av Sveriges bästa band, sen bara ökar det. The National klass.

14. Katohjärta – Brooke. Vilken sagolikt bra debut, fullständigt knockad av detta band. Bara svårt välja vilken låt som ska med, wow!!

15. Easy October – Seinfeld. Ännu mer av EO och Mr Åström. Hur mycket bra musik kan den mannen få ur sig?

Så får det bli, mycket som kommit ut i år men ännu mer är missat. Tack Hogge för medverkan och lite minneshjälp.

Hörs snart igen med en årsbästalista

Rock on!

Här hittar ni min lista: PGs Sound

/ PG

Huvudpartner

Officiella branschpartners