”Första-touchen har varit bra”

Rasmus Schüller debuterade i finska högstaligan som 17-åring och gjorde sitt första ligamål som 18-åring. Vid 24 års ålder och med tre ligaguld i bagaget har han tagit steget till Allsvenskan och Bollklubben Häcken. Hemsidan fick en pratstund med mittfältaren mellan några träningspass i Fort Lauderdale.
– Det har varit en bra början för mig här i Häcken och det är skönt att träna i lite värme på gräs också. Man kan säga att första touchen har varit bra, säger Schüller. Jag ser mycket fram emot den här säsongen!

Det blev tre säsonger med FC Honka innan han, precis som Demba Savage, tog steget till HJK Helsingfors där det på fyra säsonger blev tre guld och ett brons. Rasmus, som har svenska som modersmål, har även spelat pojk-, junior och A-landskamper för Finland, i landskampen mot Sverige i januari spelade han 60 minuter. Bollklubben Häcken känner han till sedan länge, dels mötte han dem med FC Honka 2011, dels har hans lagkamrat i landslaget Kari Arkivuo berättat om klubben.
– Jag hade bra koll på Häcken redan innan de tog kontakt och vet vilken sorts fotboll de står för. Häcken vill spela samma sorts fotboll som Rasmus Schüller vill spela, så det kommer att bli bra det här, säger han.

 Som spelartyp beskriver han sig som en hårt arbetande central mittfältare som jobbar över stora ytor.
– Jag gillar att fördela boll och att dirigera spelet lika mycket som att vinna boll och delta i defensiven, det är mina styrkor, säger Schüller.

Hans lagkamrat sedan sju år tillbaka, Demba Savage, har bara gott att säga om sin ”tvillingbror” som han nu inleder sin nionde säsong med.
– Han arbetar otroligt hårt samtidigt som han är väldigt bra med bollen. Han har självförtroende, vilket är väldigt viktigt som spelare, och jag är säker på att han kommer att bli väldigt viktig för Häcken, säger Savage.

Huvudpartner

Officiella branschpartners