Inför Shakhtar Donetsk

Det är dags för Bollklubben Häckens första match säsongen 2016 och för motståndet står ukrainska mästarna Shakhtar Donetsk. Häcken har i princip hela truppen tillgänglig för spel och vi återkommer med startelvan inför matchen som går av stapeln 20.00 svensk tid (14.00 lokal) på Lockhart Stadium i Fort Lauderdale. Peter Gerhardsson har sagt att samtliga spelare kommer att få speltid.

Precis som Häcken är Shakhtar i Florida på träningsläger där de deltagit i Florida Cup med storlag som Corinthians, Bayern München, Fluminense och Schalke 04 deltagit. Som bekant kom Shakhtar trea i sin grupp i Champions League – före Malmö FF men efter Paris S-G och Real Madrid. I Florida Cup spelade de två matcher, oavgjort mot Fluminense samt förlust i onsdags mot Corinthians. I truppen finns spelare som lagkaptenen Dario Srna och flera brasilianska stjärnor som Teixera och Fred.  I förlustmatchen mot Corinthians startade de med följande elva:

Pyatov (mv)
Srna – Kucher- Rakitskiy – Ismaily
Stepanenko – Wellington – Marlos – Dentinho – Taison
Facundo

Deras nästa match är i Europa League mot Schalke 04. Bilden är från Shakhtars möte med Malmö FF.

Vi saknar tyvärr möjlighet att sända matchen. Däremot kommer ett fullödigt matchreferat, intervjuer osv upp här på hemsidan i vanlig ordning.

Huvudpartner

Officiella branschpartners