Jasmin Sudic vann lagtävlingen!

Det har använts fotbollar, basketbollar och allt möjligt när det gällt att utse en vinnare i lagtävlingen för Häcken. När det var dags för finalomgången var det bara vinnare från deltävlingarna kvar och eftersom det trots allt är ett USA-läger avgjordes det hela med en oval amerikansk fotboll. Att kasta bollen så centralt som möjligt i ett fotbollsmål, där bullseye var en kona på ett bord, visade sig vara lite mer komplicerat än vad det ser ut på TV. De två som behärskade det bäst var Alexander Jeremejeff och Jasmin Sudic som gick till final, man mot man i att sparka ett field goal från ca 25 meter. 

Inte heller det visade sig vara lika enkelt som man kan tro, först på fjärde försöket träffade Sudic rätt med en fin kick över ribban och Jeremejeff kunde inte svara. Så Häckens Florida-mästare 2016 heter Jasmin Sudic! Hemsidan fick en exklusiv segerintervju där Sudic även gav sin syn på gårdagens match mot Shakhtar.

Först och främst, stort grattis till segern!
– Tack! Det har varit roliga tio dagar här med olika tävlingar och så, den avslutande delen med att sparka ett field goal var svår, då gick kasten med den bollen bättre för mig. Jag fick 12 poäng av 15 möjliga så det kändes bra. Också är det alltid kul att vinna, ha ha.

Så här dagen efter, hur ser du på matchen mot Shakhtar?
– Det var en bra match. Det märktes att de låg längre fram med sin träning än vi, om jag såg rätt möter de Schalke 04 i Europa League om några veckor, men vi gav dem en bra fight tycker jag. De var ju i Champions League och är en klubb på en annan nivå än vi, men som första träningsmatch var det riktigt bra.

Hur kändes det för egen del?
– Nästan förvånansvärt bra. Jag har varit lite efter med träningen men kände att spelet fungerade bra och att jag hade mer att ge när matchen var slut.

Huvudpartner

Officiella branschpartners