PGs Sound no 64

Här kommer årets första lista och med stor glädje en riktig Häckensupporter som gäst, Andreas! Har träffat på Andreas på många konserter och han har bra smak inte bara vad det gäller fotboll, välkommen!

Hej. Andreas Andersson heter jag, även kallad Egon. Stort BK Häcken fan och även med i styrelsen i Getingarna. Något av det bästa med att hålla på Häcken är att tränaren har så förbannat stort musikintresse som han så gärna delar med sig av. Jag springer ofta på Peter på konserter som oftast är valda med omsorg. Det är en ära att få presentera fem låtar som jag tycker är jäkligt bra på detta forum, så varsågoda.

1. Lorraine Ellison – Stay with me. En låt som gjorts av många artister, bland annat lite hopplöst bortglömd av Whitesnake. Men det här är originalet från 1966. En låt med extra allt, ett arr som inte sparar någonting och Lorraine som sjunger så desperat att Blåvitts klubbdirektör framstår som att han har läget under full kontroll 

2. Tom Waits – Filipino Box spring hog. Min absoluta Gud i musikhistorien. Skulle kunna välja vilken låt som helst i katalogen men denna från 1999 har tyngden, det skruvade och det mesta som gör Tom så jäkla unik.

3. Black Rebel Motorcyle Club – whatever happened to My rock n’ roll. Den här låten sammanfattar på ett värdigt sätt vad rock handlar om. Inräkningen i början är ren poesi

4. Rod Stewart – In a broken dream. Att Roddan var skitig pubrumlare som gjorde fantastiska grejer med Faces visste vi, och att han var våra mammors favorit med smöriga grejer på 80-talet visste vi också redan. Här på Covern av Python Lee Jacksons låt från 1992 lyckas Rod få in bägge delarna i en sanslös tagning med David Gilmour på gura. Se till att det är denna version som finns på The Rod Stewart Sessions 1971-1998 ni lyssnar på i resten av era liv.

5. John Murry – Southern Sky. Ett gemensamt konsertminne jag har med PG. Konserten på Vega i Köpenhamn var en gripande upplevelse signerad den mot alla odds-överlevande John Murry. Alla låtar med Murry är bra.

Tack för mig. Nu ser vi fram emot en säsong med BK Häcken som topplag i allsvenskan. Heja gulsvart.

/Egon

Tack Andreas. Här kommer mina alster. Först fem gamla godingar:

6. Ulf Lundell – Söndag. 40 år sedan denna låt gavs ut. Fullständigt Uffefierad i nov-dec. Sett två konserter och en beställd box på 68 cd tar tid att ta sig igenom!!! Den här låten är en tidig favorit som sällan spelas.

7. Destroyer – Foam hands. En artist som jag upptäckte förra året. Många tycker han låter lite Bowie, vilket naturligtvis i dessa tider öppnar upp sinnena ytterligare. Den här lite äldre låten är en pärla!

8. Thin Lizzy – Sun goes down. Ett härligt band som numera kör light version med Black star riders. Här är original med Lynott vid micken, stor pop! RIP Bowie/Lemmy.

9. Songs of Boda – Where my hands might go. Extra spelning på Pustervik förra fredagen så dök det här bandet upp och körde ett kanongig. Daniel Norgrens gitarrist, Daniel Skoglund imponerade.

10. Jason Isbell – Cover me up. En av veckornas mest uppmärksammade låtar. Live avorit som växte till en grym känslomässig upplevelse. En konsertupplevelse som kommer bli en ”Häcken”, dvs svårslagen!

Och så lite nytt:

11. Sivert Höyem – Sleepwalking man. Från kommande albumet, en av de bästa sångarna som finns. Norsk kult, ser fram mot album och konserter, senast var det med Thåströms band så det larmade på bra live!

12. Savages – Adore. Nytt med ett av WOWs bästa gig förra året, sångerska som äger allt o alla. I år blir det ett stort genombrott! Patti S vibbar!!

13. John Moreland – High on Tulsa heat. Förband till Jason I och en ny bekantskap. Stor röst i en stor man och med en inlevelse och passion som gjorde att gitarr och röst räckte.

14. Wolfmother – Gypsy caravan. Nytt med aussilegenderna, sådär lagom hårt, kommer mer!

15. David Bowie – Lazarus, sprang den där releasedagen till jobbet med den plattan i lurarna. När jag tog de sista stegen på GPA var skivan slut. Dvs perfekt!  Pratade med mv tränare Mats söndagen efter släppet om plattan och videolåtarna, sedan på måndag morgon när sms kom från Mats så var dagen förstörd! En av dem absolut största drevs av passion ända in i det sista, vilken förebild!!

Så får det bli nu kör vi på!!!

Min spotify hittar du här: PGs Sound

/ PG

Huvudpartner

Officiella branschpartners