Rapport från onsdagen

Solen sken, det var mellan 18-20 grader i skuggan och Häcken genomförde två träningspass i solen. Efter frukosten och uppvärmningen var det spel en-mot-en där försvarande spelare skulle upp i press så fort som möjligt medan den offensiva spelaren skulle dribbla bort och sedan passa förbi honom. Därefter följde spel med truppen indelad i tre lag där två mötte varandra i gammalt hederlig spel mot två mål medan ett tredje genomförde en avslutsövning. För hemsidans (relativt) tränade öga var det riktigt bra fart och kvalitet överlag men vi ska givetvis kontrollera detta med mer kvalificerad personal idag.

Lunch, följt av vila och ett teoripass gick över i eftermiddagens träning där en stor del av träningen för halva truppen gick ut på att pressa ett motståndarlag snabbt och effektivt. Men först var det tävling i fotbollstennis där inga fingrar (eller andra kroppsdelar) lades emellan när det gällde att vinna. Paulinho, Adam Andersson och Momo Abubakari avgick med segern. Träningsdagen avslutades med en övning där man två och två måste använda en kombination av styrka, balans och uthållighet för att krypa med en medspelare på ryggen så långt som möjligt. Christoffer Källqvist och Alexander Nadj gick segrande ur den prestigefyllda tävlingen.

Idag torsdag dras första passet igång nu, rapporter och intervjuer kommer.

Huvudpartner

Officiella branschpartners