Cupmatch mot FC Trollhättan

Bollklubben Häcken åker till Edsborgs IP i Trollhättan för andra omgången i Svenska Cupens gruppspel, det är match mot FC Trollhättan. Häcken spelade oavgjort, 0 – 0, mot Brommapojkarna i första omgången medan FCT stod för en av cupens stora skrällar när man besegrade allsvenska Gefle med 2 – 1. Eftersom bara gruppsegraren går vidare till kvartsfinal är det inte så mycket annat än seger som gäller för Peter Gerhardsson och hans mannar.
– Vi ska spela vårt spel och sätta våra lägen, det är vad det handlar om. Det gäller att spela med ännu högre fart än vad vi gjorde senast och med mer rörelse, säger Joel Andersson, som tagit plats som högerback i år. För egen del känns det skönt att vi är igång med säsongen, kroppen känns bra och jag ser bara positivt på framtiden.

Häcken har tränat för fullt hela veckan och på fredagens träning saknades bara Christoffer Källqvist samt långtidsskadade Albin Skoglund, Nasiru Mohammed befinner sig i Ghana pga familjeskäl. På fredagens träning var det mycket lagdelsinriktad träning med backar, mittfältare och forwards var för sig samt en del tvåmålsspel.

Matchen startar kl 14 på Edsborgs IP.

Huvudpartner

Officiella branschpartners