Femetta för Häcken!

Bollklubben Häcken avslutade träningsmatchandet 2016 på bästa möjliga sätt – hela 5 – 1 mot allsvenska Falkenbergs FF. Alexander Jeremejeff blev tremålsskytt, Paulinho satte en straff och en inhoppande John Owoeri gjorde ett mål. Överhuvudtaget var detta Häckens match från start till slut, framförallt den första halvleken.
– Vi gör en väldigt bra insats! Framförallt första halvlek får vi fram hur vi vill spela fotboll, andra är lite svängigare men totalt sett så gör vi en hel del bra saker där ute, säger en mycket nöjd Peter Gerhardsson.

 I och med Peter Abrahamssons olyckliga skada fick Christoffer Källqvist kliva in mellan stolparna tidigare än vad det var tänkt. 90 minuters spel och en fotparad samt ett kvickt agerande efter en hörna blev facit, tillsammans med ett friläge som Pevlas satte i mål. I övrigt hade han tydligt mindre att göra än sin kollega Otto Martler i Falkenbergs mål. Häcken inledde matchen med att kontrollera det centrala mittfältet där Abubakari, Samuel Gustafson och lagkaptenen för dagen Rasmus Schüller var dominanta. På kanterna flög Joel Andersson och Kari Arkivuo fram från sina ytterbackspositioner, Paulinho och Demba Savage utmanade och längst fram i mitten gav Jeremejeff hallänningarna fullt sjå samtidigt som Wahlström, Mashamaite och inbytte Sudic turades om att ta bort det farliga anfallsparet Araba och Rodevåg.

Redan i inledningen blir Paulinho frispelad av Jeremejeff men Martler gör en mycket bra räddning på skottet. Efter 20 minuter kombinerar Paulinho med Arkivuo som spelar in till Jeremejeff som skarvar in bollen, 1 – 0. Gustafson och Savage kombinerar och når så när fram till Jeremejeff. Paulinho nickar tätt över på en fin hörna från Gustafson. Jeremejeff rivs ner, straff. Paulinho lika iskall som vanligt, 2 – 0 perfekt vid stolpen. Arkivuo bryter igenom skottet går över. Klapp-klapp-spel a la Sovjets hockeylag tidigt 80-tal – skottet går över. I matchens 41:a minut kommer matchens, och hela försäsongens, delikatess.

Rasmus Schüller lyfter bollen över Falkenbergs försvarslinje en bit in på deras planhalva. Jeremejeff tar emot, vänder bort båda mittbackarna och driver ensam mot mål innan han placerar in bollen vid stolpen Det är ett väldigt snyggt fotbollsmål.
– Jag och Rasmus och tränarna har pratat om att hitta den bollen, den är svår för försvaret att hantera. Jag såg att jag hade två mittbackar mot mig så jag ville ha en lång touch, sen var jag före dem och placerade in bollen där den ska sitta, säger Alex Jeremejeff.

Det stod därmed 3 – 0 till Häcken i halvtid efter en väldigt väl genomförd, för att inte säga lysande, första halvlek.

I halvtid bytte Arkivuo med Binaku och andra halvlek inleddes även den med stor Häcken-dominans. Samuel Gustafson har en frispark tätt över innan Araba tvingar Källqvist till en snabb fotparad. Paulinho drar på ett skott som räddas, Demba Savage drar till på volley men returen går utanför. Savage frispelar Jeremejeff som inte får ordning på bollen. Från ingenstans blir Falkenbergs Pevlas helt fri och sätter säkert reduceringen, 3 – 1. Häcken fortsätter att sätta Falkenberg under konstant press och båda lagen gör flera byten. Nasiru Mohammed blir helt fri efter pass från Gustafson men avslutet går på Martler. Jeremejeff skjuter i stolpen i öppet läge. Efter en hörna får ”Alex” en tå på bollen och trycker in 4 – 1. Adam Andersson dundrar tätt över. Mohammed spelar in till Owoeri som klämmer in slutresultatet – 5 – 1 till Bollklubben Häcken.

Huvudpartner

Officiella branschpartners