Förlust mot norska ligafyran

Bollklubben Häcken förlorade måndagens träningsmatch mot norska Odds BK med  0 – 2 (0 – 0) på Bravida Arena. Norrmännen spelade med hög och aggressiv press matchen igenom vilket skapade problem för Häcken som visserligen inte saknade målchanser men under långa perioder hade svårt att spela sig framåt i banan. Båda målen föll i den andra halvleken, det första kom på en hörna, det andra efter en retur på en lobb som Peter Abrahamsson lyckats rädda.
– Det var en väldigt bra genomkörare för oss. De var fysiska och starka och pressade oss, vi var för sega i våra beslut att spela oss ur och djupledsspelet satt inte där det skulle. Samtidigt gör vi som helhet en iallafall OK insats. Vi skapar flera chanser utan att göra mål, igen, och mot så här bra motstånd har man inga marginaler, sa Peter Gerhardsson efter matchen.

Ja, Odds BK inledde matchen nästan frenetiskt där de jagade Häcken över hela planen och tryckte tillbaka hemmalaget. Dock skapade de inte särskilt många målchanser och efter den inledande anstormningen hittade Häcken en del spel på offensiv planhalva. Bl a faller Jeremejeff i en duell när han har ett väldigt bra läge utan åtgärd från domaren. Den andra halvan av första halvlek tar lagen ut varandra helt och vi hittar inte en tillstymmelse till avslut från någondera håll.

I den andra halvlekens femte minut skruvar Paulinho ett skott utanför bortre stolpen innan Odds BK tar ledningen på en hörna. Det sker i den 57:e minuten när Johansen når högst på en hårt inåtskruvad hörna. Häcken svarar med ett bra skott från Mohammed som räddas till hörna, det är sen väldigt nära en kvittering när Häcken slår en likadan hörna som nyss resulterat för Odd. Tyvärr går nicken tätt över. Häckens bästa chans får Jeremejeff på ett inlägg från Samuel Gustafson men hans avslut går i stolpen och ut. Istället ökar norrmännen på sin ledning efter att Abrahamsson misslyckats med en utspark, Haugen försöker lobba men Häckens målvakt lyckas rädda. På returen är dock helt Haugen klart först och kan lägga in bollen i öppet mål. I frustration slår Abrahamsson till stolpen och skadar sig, Alexander Nadj ersätter mellan stolparna.

Båda lagen gör fler byten, bl a får både John Owoeri och Demba Savage göra debut i gulsvart. Owoeri har ett bra läge som målvakten kan rädda och inbytte Adam Anderssons skott går tätt utanför stolpen. Odds BK håller dock undan och vinner matchen vilket inte är så mycket att säga om, de gör en bättre match än Häcken.

Huvudpartner

Officiella branschpartners