Inför GAIS

Så var det då äntligen, äntligen dags för Bollklubben Häcken att begå hemmadebut 2016. Visserligen en träningsmatch men ändå en riktig hemmamatch på Hisingen i Göteborg. För motståndet står Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap, betydligt mer känt som GAIS, som gör sin första match för året. 
– I träningsmatcher ser vi mer på helheten i vårt spel – anfall, försvar och omställningar – än att vi har specifika taktiska drag, säger Peter Gerhardsson som ser fram emot att spela inför hemmapubliken på Bravida Arena.
– Vi tränade där idag. Det är en läcker och fin arena där vi trivs och känner oss som hemma. Det ska bli kul att möta GAIS, avslutar han.

Häcken kom som bekant hem från varmare breddgrader i onsdags och har redan hunnit med fem träningspass på Gothia Park Academy och Bravida. I måndags förra veckan mötte man ukrainska Shakhtar Donetsk där det blev förlust med 1 – 3. Målet gjordes av Alexander Jeremejeff efter assist från Nasiru Mohammed. Redan om fem dagar, måndagen den 8 februari, möter Häcken Odds BK. Även den matchen spelas på Bravida Arena.

GAIS spelar 2016 i Superettan där man slutade på elfte plats med 35 poäng och 37-44 i målskillnad. Bäste målskytt då var Patrik Ingelsten på sex mål och chefstränare är Benjamin Westman.

Häckens trupp:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Mashamaite, Wahlström, Arkivuo, Binaku, Andersén
Mittfält: Schüller, Vorthoren, Abubakari, Berggren, Gustafson, A. Andersson
Forwards: Rexhepi, Paulinho, Jeremejeff, Mohammed, Makondele

Avspark 18.00 på Bravida Arena. Mer information om biljetter etc hittar du här.
Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners