Nu börjar det!

Tävlingssäsongen 2016 börjar nu. Bollklubben Häcken möter Brommapojkarna hemma på Bravida Arena lördag kl 14.00. Det är första omgången i Svenska Cupens gruppspel, Häcken har förutom BP även Trollhättan och Gefle i sin grupp. För att nå kvartsfinal i cupen är det bara gruppseger som räknas.
– Det är alltid skönt när man går över från att förbereda sig till att spela tävlingsmatch. Nu har vi haft väldigt bra intensitet och inställning från alla redan sen första träningspasset så den enda skillnaden innan är egentligen att det här är första gången vi har studerat motståndaren, säger Peter Gerhardsson.

Motståndaren heter som sagt Brommapojkarna och för bara två år sen förberedde de sig för en allsvensk säsong. Idag är de i Division 1 Norra efter att ha fallit rakt igenom både Allsvenskan och Superettan. I cupspel spelar dock sådant ingen roll. BP:s mest meriterade spelar är Pablo Pinones-Arce med allsvensk bakgrund i BP, Hammarby och Öster. Hans meriter väger dock lätt jämfört med tränaren vid sidlinjen. Olof Mellberg gjorde bland annat 117 A-landskamper för Sverige och hade en utomordentligt framgångsrik internationell karriär, nu gör han debut som tränare. I senaste träningsmatchen blev det 1 – 1 mot IK Frej.

Bollklubben Häcken har spelat fem träningsmatcher om vi räknar med den förstärkta U21-matchen mot Utsikten och samtliga 27 spelare i A-truppen har fått speltid. Det har blivit två förluster (Shakhtar Donetsk och Odds BK) samt tre segrar (GAIS, Falkenberg och Utsikten) och en målskillnad på 9-7. Målskyttar för Häcken är Alexander Jeremejeff 4 mål, Paulinho 2 och Owoeri, Rexhepi samt Makondele varsitt.

Häckens matchtrupp:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Arkivuo, Sudic, Wahlström, Mashamaite, Sandberg, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Schüller, Gustafson, A. Andersson
Forwards: Paulinho, Jeremejeff, Mohammed, Owoeri, Makondele, Savage

Huvudpartner

Officiella branschpartners