Oavgjort i cupen

Bollklubben Häcken blev mållöst i cupens första gruppspelsomgång. Matchen mot Brommapojkarna slutade  0 – 0 i en ganska chansrik tillställning där Peter Abrahamsson stod för en avgörande straffräddning och Tefu Mashamaite har ett skott i stolpen samt en nick i ribban. I gruppens andra match vann FC Trollhättan mot allsvenska Gefle. Häcken möter Trollhättan nästa lördag.
– Vi gör en spelmässigt bra första halvlek, i andra halvlek öppnar matchen upp sig en del. Brommapojkarna är ett bra lag samtidigt som vi inte är tillräckligt skickliga på att sätta de chanser vi skapar, säger Peter Gerhardsson. 

Vi inleder matchreferatet med att berätta att trots att matchen slutade mållöst räknade vi till inte mindre än 20 målchanser av varierande dignitet, någon håglös eller trist tillställning var det verkligen inte fråga om. Häcken inledde matchen med stort bollinnehav men det var BP som fick det första läget där Abrahamsson räddade ett skott från nära håll till hörna. Även om bortalaget försvarade sig väldigt lågt, i perioder hade de elva man på sin defensiva tredjedel av planen, var de så spelskickliga att de konstant försökte spela sig ur Häckens höga press matchen igenom.

Efter kvarten spelad drog Mashamaite på ett skott som träffade stolpen och ut. På en hörna nickade Paulinho tätt över. Hörnorna var oftast väl slagna av antingen Samuel Gustafson eller lagkapten Rasmus Schüller och det är på just en sådan som Mashamaite nickar men än en gång träffar målställningen, den här gången i ribban. Även BP kommer nära ett mål efter en hörna men Häcken kan avvärja i sista stund. Därmed är ställningen mållös i halvtid.

I andra halvlek öppnar spelet upp sig något och framförallt Häcken skapar flera chanser. Paulinho har ett skott som Jeremejeff sånär kan styra förbi målvakten. Demba Savage placerar ett skott vid stolproten som även det räddas. Samme spelare friställer Jeremejeff två gånger om utan att bollen hamnar i nät och BP kontrar med ett anfall där ett volleyskott går över mål. Efter 71 minuters spel kommer gästerna i ett anfall som slutar med att domaren pekar på straffpunkten. Pablo Pinones-Arce kliver fram men Abrahamsson läser straffen perfekt och räddar.

Sista 15 minuterna av matchen byter lagen chanser med varandra, Gustafson är sånär både en, två och tre gånger och inbytte John Owoeri är igenom, faller efter kontakt men domaren vinkar avvärjande. Det blir inga mål, inte heller Brommapojkarna får till det på sina lägen men kan trösta sig med att de fått med sig en poäng från Bravida Arena. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners