Seger i hemmapremiären!

Bollklubben Häcken inledde hemmasäsongen 2016 med att besegra GAIS med 1 – 0 i en träningsmatch på Bravida Arena. Paulinho högg på en retur efter en frispark från Samuel Gustafson efter dryga kvarten av den första halvleken. Häcken hade flera chanser att utöka målskörden, främst i andra halvlek, men klarade inte att överlista GAIS målvakt.
– Vi har ett bra försvarsspel överlag, offensivt är det mycket som är bra fram till målchanserna där vi missar för mycket, säger Peter Gerhardsson efteråt.

Inledningen av matchen var helt jämn med ett GAIS som tog tag i och styrde spelet första kvarten då man även skapade två bra chanser, närmast är ett skott utanför av Singh efter sju minuter. Häcken gör dock mål på sin första målchans efter 18 minuter – Samuel Gustafson slår en utmärkt frispark som GAIS målvakt varken kan hålla eller få bort och Paulinho dyker upp och stöter in bollen från nära håll. Matchbilden börjar så sakteliga kantra över till Häckens fördel, bortalaget har visserligen en del bollinnehav men det är främst på egen planhalva och på mittplan. Samuel Gustafson blir helt plötsligt fri men avväpnas innan han får till något avslut. Halvleken avslutas med ett bra grönsvart anfall som avslutas utanför.

Sammanfattningsvis en välspelad halvlek med bra tempo för att vara i början på februari.

Andra halvlek är fem minuter gammal när en debuterande Niclas Andersén slår ett bra inspel som GAIS-försvaret hinner få undan. Alexander Jeremejeff når ett inlägg från Gustafson men nicken går rakt på målvakten. GAIS har därefter två chanser inom loppet av en minut, båda gångerna efter inlägg från kanten, men båda avsluten missar Peter Abrahamssons mål. Paulinho skjuter men missar även han, Jeremejeff slarvar bort ett friläge efter pass från Samuel Gustafson innan Gustafson misslyckas med att överlista målvakten helt sopren från nära håll. På en nästan lika bra chans prickar Jeremejeff stolpen och Paulinhos skott på returen räddas av en utespelare på mållinjen.

Matchen har nu gått ner i tempo, båda lagen gör flera byten och ytorna är ganska stora lite överallt. Häcken fortsätter skapa klara chanser – Nasiru Mohammed har två mycket bra lägen där först målvakten gör en utmärkt räddning medan det andra skottet går tätt utanför. I slutminuterna prövar både Samuel Gustafson och inbytte Adam Andersson med skott men ställningen 1 – 0 står sig tiden ut.

Huvudpartner

Officiella branschpartners