Storseger mot Trollhättan i cupen

BK Häcken besegrade FC Trollhättan med 6-2 på ett soligt och gemytligt Edsborgs IP inför 741 åskådare. Målskyttar för Hisingens Stolthet var Jeremejeff 2, Paulinho 2, Owoeri och Makondele. Efter ledning med 2 – 1 i halvtid malde Häcken till slut ner ett vilt kämpande hemmalag och gjorde tre mål sista halvtimmen.
– Vi får det första målet vilket är viktigt, matchen blev lite svängig där vi släpper till några chanser. Samtidigt skapar vi ju ännu fler chanser än våra sex mål så anfallsmässigt såg det bra ut. Det känns bra att om vi vinner mot Gefle nästa vecka så är vi vidare till kvartsfinal, säger Peter Gerhardsson.

Matchen inleddes med att Häcken tog kommandot direkt med ett snabbt och skickligt anfallsspel, bland annat fick den tillresta sjungande Häcken-klacken njuta av fina volleyinlägg från både Joel Andersson och Samuel Gustafson i matchinledningen. Efter åtta minuter skarvar Emil Wahlström en hörna som Alexander Jeremejeff trycker in och Häcken fick därmed spräckt sin målnolla från årets cupspel. Både Jeremejeff och Paulinho har flera bra lägen innan Martin Ericsson hittar fram med en precisionspass till Jeremejeff som felvänd tar emot, vänder upp och dunkar in 2 – 0.

Om Häcken kände att de hade kontroll på matchen efter målet blev de klara över att Trollhättan inte tänkt gå och lägga sig. Direkt efter avspark går de till anfall och Bagger skjuter in reduceringen bakom Abrahamsson. FCT skapar ytterligare någon halvchans innan halvtidsvilan men det är fortsatt Häcken i förarsätet.

Drygt fem minuter in i den andra halvleken blixtar den ständigt utmärkte Paulinho till och på en passning från Demba Savage krutar han in 3 – 1 perfekt vid stolproten. Inom loppet av fem minuter kommer så hemmalagets bästa chanser i matchen. Först en volley från nära håll som går tätt över, sedan ett friläge där Bilan missar målet. I anfallet efteråt avgör i princip Paulinho matchen med en nickskarv på Ericssons frispark som går i stolpen och in. 4 – 1 med mindre än en halvtimme kvar. Inbytte John Owoeri skjuter på allt som rör sig men istället blir det Sundström som reducerar för hemmalaget. Paulinho får på ett fint skott innan Mohammed Abubakari frispelar inbytte René Makondele som iskallt placerar in 5 – 2. Savage passar till Owoeri som på övertid skjuter in slutresultatet, 6 – 2 till BK Häcken. Spelarna springer ner och tackar den tillresta klacken som höll igång matchen igenom.

För att göra det enkelt för oss såhär på lördagskvällen summerar vi möjligheterna att gå till kvartsfinal i cupen såhär: Vinner Häcken mot Gefle nästa vecka är vi klara.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners