U21: Bra genrep mot Utsikten

BK Häcken kom med ett förstärkt U21-lag till tisdagens träningsmatch mot Utsikten. Det var faktiskt bara A-lagsspelare i startelvan som samtliga fick 90 minuters speltid i matchen som slutade 2 – 1 till Häcken, efter mål av Dardan Rexhepi och René Makondele.
– Vi använde matchen till att ge spelare som inte fått så mycket speltid matchträning, för de flesta av dem var det första gången de spelat en hel match i år. Vi fick ett bra motstånd idag och vi gjorde många saker bra och en del saker mindre bra. Men såna här matcher är viktiga för oss, även om du är en etablerad spelare utvecklas du av att spela match, säger assisterande tränare Christian Lundström.

Matchen som sådan var ganska jämn med ett visst spelövertag för Häcken, även om Utsikten skapade väl så många chanser med sina kontringar. Dardan Rexhepi gav gulsvart ledningen efter att ha nickskarvat en fin frispark från Adam Andersson. Utsiktens kvittering kom även den efter frispark där en Utsikten-spelare kom helt fri med Alexander Nadj. Segermålet kom en bit in i andra halvlek där René Makondele elegant placerade in bollen. Det var som sagt en chansrik tillställning där båda målvakterna stod för flera fina räddningar och Häcken hade två avslut i stolpen. Baba Mensah gjorde debut som mittback i par med Jasmin Sudic. 

Häcken ställde upp med följande lag:

Nadj
Sandberg – Sudic – Mensah – Andersén
Vorthoren – A. Andersson – Berggren
Rexhepi – Owoeri – Makondele

Huvudpartner

Officiella branschpartners