Avgörande match mot Gefle

Bollklubben Häcken möter på lördagen Gefle IF i den sista omgången av Svenska Cupens gruppspel. Avspark kl 1400 på Bravida Arena och det är fri entré. I potten ligger en plats i kvartsfinal och för att garantera en plats där krävs vinst för hemmalaget, även om oavgjort kan räcka beroende på hur det går i gruppens andra match mellan Trollhättan och Brommapojkarna. 
– När man går in i ett gruppspel gör man det med inställningen att man vill ha chansen att gå vidare i den tredje matchen. Nu är det vinst som gäller för oss, vilket känns bra eftersom vi alltid går in för att vinna våra matcher, säger Peter Gerhardsson.

Häcken besegrade som bekant FC Trollhättan med 6 – 2 förra helgen, målskyttar var Jeremejeff x2, Paulinho x2 samt Makondele och Owoeri med var sitt. I första omgången blev det  0 – 0 mot BP. Gefle förlorade mot FCT med 1 – 2 och vann över  BP med 4 – 1. Häcken går vidare om man vinner oavsett andra resultat, oavgjort kan räcka men då får inte Trollhättan vinna mot BP.
– Vi får se hur Gefle angriper matchen taktiskt. De måste vinna och på pappret är ju det här den tuffaste matchen i gruppen när vi möter ett allsvenskt lag, säger Gerhardsson.

Häckens matchtrupp:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Mashamaite, Wahlström, Arkivuo, J. Andersson, Sandberg
Mittfält: Abubakari, Ericsson, Gustafson, A. Andersson, Berggren
Forwards: Paulinho, Jeremejeff, Savage, Makondele, Mohammed, Owoeri

Huvudpartner

Officiella branschpartners